Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
(114 foto's)

Fotoreportage internationale versmarkt Rungis

Tholen - Rungis, Marché International is met een oppervlakte van 232 hectare met recht de grootste overdekte versmarkt van Europa. Hier is elke dag een uitgebreid assortiment aan vis, vlees, groenten en fruit, bloemen, kaas, specialiteiten en delicatessen te koop. In de verschillende markthallen gaan de handelaren elke dag in de vroege uurtjes aan de slag om hun producten te verkopen. Daarnaast zijn er op het terrein diverse restaurants, cafés en winkels te vinden om het de verkopers en bezoekers zo comfortabel mogelijk te maken.Klik hier voor de fotoreportage.

De groothandelsmarkt vertegenwoordigt:
  • 1.8 miljoen m² gebouwen
  • 11.707 werknemers
  • 4.5 miljoen ton verse producten
  • 4300 producenten
  • 57.000 kopers
  • 50.000 voertuigen per dag
  • €7.420 miljard omzet op jaarbasis


De groenten- en fruitafdeling vormt het grootste onderdeel van de versmarkt. Zo'n 700 groothandelaren en 3800 producenten bieden hun producten aan op een oppervlakte van 700.000 m² verdeeld over verschillende vershallen. Zij verkopen jaarlijks 3,2 miljoen ton groenten en fruit. De producten komen grotendeels uit Spanje en Frankrijk, maar ook uit de omringende Europese landen. Daarnaast is er een verscheidenheid aan fruit te vinden geïmporteerd van het zuidelijk halfrond.

De groothandelaren hebben hun eigen 'winkel' in één van de vershallen. In een speciale boerenhal kunnen ook lokale telers hun groenten- en fruit aanbieden. "Hier zijn de lekkerste verse kruiden te vinden" laat Jasper van Roon van Freshweb.nl weten.Klik hier voor de fotoreportage.

Wekelijkse inkoop door Freshweb.nl

Freshweb.nl haalt zo'n 10% van de totale omzet op de versmarkt van Rungis. Wat betreft de agf zijn er een aantal producten die vrijwel altijd hier worden ingekocht. Zo is de Frisee sla populair, die een intense gele kleur heeft, evenals de knolselderij. Ook zijn de gekleurde bloemkolen, babyleaves, Franse Muskaatdruiven en exclusieve aardappelsoorten als Charlotte en Noir Moutier populair. "De producten zijn kraakvers, dat zie je en proef je", aldus Jasper. "We hebben een ruim assortiment aan Rungis producten op onze bestellijst, maar als een specifiek product er niet bij staat, gaan we daar wel naar op zoek voor onze klanten."Ferdi Schonewelle van Freshweb.nl Haaglanden verzorgt de inkoop van Rungis producten voor de Nederlandse klanten. Hij vertelt zo'n 80% op bestelling in te kopen en 20% vrij. "We werken overigens zoveel mogelijk met de seizoenen." Rungis is volgens hem een walhalla voor chef-koks. Voor Ferdi, die zelf jaren in de keuken heeft gestaan, is het een uitdaging om onbekende producten te kunnen leveren. "Vooral jonge, eigenwijze koks die zich willen onderscheiden lopen hier warm voor. Juist door aparte ingrediënten kunnen zij hun stempel drukken op een keuken en ontwikkelen zij een geheel eigen stijl."

Klik hier voor de fotoreportage.

Voor meer informatie:
Jasper van Roon
Freshweb.nl B.V.
E-mail
www.freshweb.nl