Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Groenten en fruit met een 'stekkie' verdienen een tweede kans!"

Studio Baan met Ugly Food genomineerd voor de NIMA Award 2011

Studio Baan uit Venlo is in de categorie 'duurzaam ondernemen' met hun initiatief Ugly Food genomineerd voor de NIMA Award 2011. De verschillende genomineerden staan vermeld op www.nima.nl.

Sandra Baan: "Dit initiatief is geboren omdat wij het ethisch niet langer verantwoord vinden dat er per dag tonnen aan groenten en fruit worden weggegooid, alleen maar omdat ze er niet perfect uitzien qua vorm, kleur of grootte. We zijn er natuurlijk erg trots op dat we genomineerd zijn voor deze prijs, zeker omdat nu eindelijk ook de 'lelijkerds' een stem hebben gekregen."De filosofie achter Ugly Food is heel simpel. De westerse wereld is gewend aan perfectie, maar de natuur doet wat hij wil. De consument krijgt een kromme komkommer, een aardappel in hartvorm, een tomaat die een neus heeft gekregen of een appel die niet volmaakt rond is, gewoon nooit te zien. Ze komen niet in de schappen van groenteboer of supermarkt te liggen, maar worden doorgedraaid en weggegooid!


Toch leveren ze de zelfde voedingswaarde en smaken ze precies hetzelfde als hun perfecte broertjes van dezelfde plant, struik of boom. In deze tijd van eerlijk voedsel is het noodzakelijk dat ook imperfecte groente en fruit weer als volwaardig voedsel wordt gezien.

Voor ziekenhuiskeukens, cateringbedrijven, kantines en restaurants zijn deze 'lelijkerds' een goedkoper alternatief. Voor deze voedselverwerkers is de smaakbeleving en voedingswaarde het belangrijkste. En of een winterpeen nu twee 'benen' heeft, of een paprika een extra dikke lob, het voedsel komt met zorg bereid op een bord terecht. De smaak is net zo goed en die speling van de natuur is dan niet meer zichtbaar…

Ugly Food, (tr)eat it with respect! Voor meer informatie: www.studiobaan.nl
Publicatiedatum: