Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Etten-Leur Beste Markt van Nederland 2011

De woensdagmarkt van Etten-Leur is gekozen tot ´Beste Markt van Nederland 2011´. Dat maakte Elrie Bakker, voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en juryvoorzitter, vandaag bekend in een videoboodschap op www.hbd.nl/bestemarkt. De Noord-Brabantse gemeente won van de twee andere finalisten: de vrijdagmarkt van Maastricht en de vrijdagmarkt van Bilthoven. De officiële prijsuitreiking vindt plaats op de winnende markt op woensdag 19 oktober om 11.00 uur. Behalve de titel wint de markt in Etten-Leur ook nog een promotiebudget ter waarde van € 5000,- en een eigen tv-commercial op SBS6. Het HBD organiseert de verkiezing ‘Beste Markt van Nederland’ met als doel de warenmarkt verder te professionaliseren.

Markt Etten-Leur veelzijdig en verrassend

´De woensdagmarkt in Etten-Leur is goed opgesteld en heeft trekkers op strategische punten. De opstelling is zo dat de loop er in blijft zitten. De marktmeester speelt hier een belangrijke rol in. De drukbezochte markt ligt centraal in het winkelgebied en is goed bereikbaar. Vanuit de parkeergarage loop je zo de markt op. Het aanbod is verrassend en veelzijdig. Bijzonder aan deze markt is dat consumenten hier branches vinden die van veel andere markten zijn verdwenen. Een goede slager en een kraam met fietsonderdelen bijvoorbeeld. Dat maakt de markt in Etten-Leur tot een absolute topmarkt’, aldus de jury.

Finalisten van niveau

Etten-Leur heeft de strijd gewonnen van de vrijdagmarkt in Bilthoven en de vrijdagmarkt van Maastricht. ‘Alle drie de finalisten zijn druk bezochte markten, levendig en van belang voor de gemeenten waarin ze worden gehouden. Ze zijn een inspiratiebron voor de toekomst van de Nederlandse warenmarkt’, zo oordeelt de jury. In de laatste selectieronde heeft de jury hulp gehad van kooplieden en consumenten. Hen is gevraagd een enquête in te vullen. Hier is uitgekomen dat consumenten de markten goed bereikbaar vinden en dat het aanbod veelzijdig is. De sfeer op de markt speelt voor consumenten ook een rol bij de beoordeling. De kooplieden vinden goede samenwerking tussen gemeente en de markt belangrijk. Bezoekers en kooplieden zijn tevreden over de markt.

Jury

De jury van de verkiezing ´Beste Markt van Nederland 2011' bestaat uit Elrie Bakker (voorzitter HBD en juryvoorzitter), Henk Achterhuis (voorzitter CVAH) en Bert Ubels (voorzitter NVgM). De jury wordt ondersteund door een ‘Raad van Advies’, die wordt gevormd door Rein Borgers, Kas Post, Martie Bleeker en Wim Wiefkers namens de CVAH, Roland Klaverstijn van vakblad MarktVisie, Manus Slikkerveer namens de NVgM, Piet Smits en Mike Snijder namens de afdeling Ruimtelijk Economisch Advies van het HBD.

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel maakt zich sterk voor een gezonde detailhandel waarin het goed werken en ondernemen is. Het HBD is opgericht op verzoek van en wordt bestuurd door de ondernemers- en werknemersorganisaties in de detailhandel. In het HBD werken MKB-Nederland, Raad Nederlandse Detailhandel, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond samen.
Publicatiedatum: