Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse witlofproductie licht gedaald

In week 38 en 39 waren er veel aanbiedingen met witlof. In week 38 waren er zes formules, die witlof landelijk in de aanbieding hadden. De actieprijs varieerde van € 1,00 per kilo bij de Jan Linders tot € 1,80 per kilo bij de Vomar. Daarnaast was de witlof in de aanbieding bij de Lidl, Super de Boer, Golff en Hoogvliet. In week 39 waren er 4 landelijke acties met witlof bij Bonimarkt, Plus, Nettorama en Spar. Bij de Plus en de Spar kostte de witlof in die week € 1,78 per kilo, terwijl Bonimarkt en Nettorama een stuk lager geprijsd waren met € 1,18 en € 0,98 per kilo witlof.

Productie witlof daalt licht

De productie van witlof daalt vanaf 2008 licht. In 2010 bedroeg de totale witlofproductie in Nederland 53.000 ton. De telersprijs steeg wel. In 2008 en 2009 lag deze op 60 eurocent per kilo, maar deze is in 2010 gestegen naar 70 eurocent per kilo witlof.

Weinig prijzen bekend voor Engelse supermarkten

Voor de Engelse supermarkten zijn weinig prijzen bekend van witlof in de afgelopen weken. Alleen de prijs van Sainsbury is bekend en lag op £ 1,10 per 180 gram. Voor de Nederlandse prijzen geldt dat vooral Albert Heijn, C1000 en Plus ongeveer dezelfde
prijzen hanteren voor witlof die rond de € 1,98 per kilo witlof ligt. Aldi is vooral in week 39 een stuk goedkoper, witlof kost daar dan € 1,18 per kilo.

Bron: Marktbeeld Witlof, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl

Publicatiedatum: