Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan zet toekomst bladgewassen centraal tijdens Leafy Event

Op 4 en 5 oktober heeft Rijk Zwaan het eerste Leafy Event georganiseerd. Business partners uit alle delen van de wereld kwamen naar Nederland om met elkaar van gedachten te wisselen over de toekomst van bladgewassen. Het Leafy Event is de opvolger van de Salanova Days, die de afgelopen jaren viermaal hebben plaatsgevonden in verschillende landen. Omdat er ook in andere bladgewassen veel innovatie plaatsvindt, heeft Rijk Zwaan het evenement dit jaar breder getrokken. Ongeveer 200 innovatieve en vooruitstrevende ketenspelers uit 34 verschillende landen kwamen bijeen om te praten over de teelt, verwerking en afzet van Salanova®, diverse sla-typen, spinazie, andijvie, babyleaf en andere ‘leafies’.Internationale topsprekers

Een belangrijk onderdeel van het Leafy Event was een congres, waar internationale topsprekers hun deskundige visie gaven op de toekomst van bladgewassen. Zo besprak de Japanse professor Dr. Hideo Ikeda de opkomst van moderne ‘plant factories’ en was er een inspirerende presentatie van de toonaangevende Nederlandse futuroloog Adjiedj Bakas. Ook vonden er door het hele land diverse workshops plaats, met als onderwerpen onder meer mechanisatie, convenience en consumer insights.

Ook het demoveld in Fijnaart speelde tijdens het Leafy Event een belangrijke rol. Hier was het brede assortiment bladgewassen van Rijk Zwaan in optimale staat te zien. Niet alleen de huidige toprassen en commerciële introducties werden getoond, ook kregen bezoekers een unieke blik op noviteiten, die zich nog in het vroegste selectiestadium bevinden. De betrokken veredelaars van Rijk Zwaan waren ter plekke aanwezig, zodat zij direct waardevolle terugkoppeling vanuit de markt konden krijgen.Veel inspiratie

Rijk Zwaan Marketing Manager Auke Ferwerda kijkt tevreden terug op het evenement. “Omdat de wereld van bladgewassen op dit moment volop in beweging is, kunnen we internationaal heel veel van elkaar leren. Daar zijn we de afgelopen twee dagen goed in geslaagd. Zowel voor Rijk Zwaan als voor onze partners, heeft het Leafy Event veel inspiratie opgeleverd.”
Publicatiedatum: