Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Probleemloos zaken doen met goede Algemene Voorwaarden

Dekken jouw Algemene Voorwaarden de lading?

Algemene voorwaarden zijn de regels die u standaard wilt laten gelden bij het sluiten van een overeenkomst en ze kunnen u een hoop tijd schelen!! In uw algemene voorwaarden legt u de wederzijdse rechten en verplichtingen zo duidelijk en volledig mogelijk vast. Daarmee kunt u conflicten voorkomen.

Helaas heeft onderzoek uitgewezen dat veel bedrijven NIET voldoen aan de wettelijke basiseisen voor Algemene voorwaarden.

De belangrijkste basiseisen, die de wet stelt aan Algemene Voorwaarden, zijn:
1. Onredelijk bezwarend - de inhoud van uw algemene voorwaarden mag niet onredelijk bezwarend zijn voor de wederpartij.
2. Informatieplicht - de wederpartij moet van u een redelijke mogelijkheid krijgen om kennis te nemen van de Algemene Voorwaarden.Volgens de wet moet u vóór of tijdens het sluiten van een overeenkomst de Algemene Voorwaarden aan de wederpartij verstrekken. De wederpartij moet dan ook uitdrukkelijk of stilzwijgend met de Algemene Voorwaarden hebben ingestemd.

U kunt op verschillende manieren aan de informatieplicht voldoen. U kunt bijvoorbeeld de Algemene Voorwaarden toesturen of overhandigen aan de wederpartij. Ook kunt u de Algemene Voorwaarden afdrukken op de achterkant van uw contract of offerte (u dient daar dan wel naar te verwijzen). Houdt u er wel rekening mee dat u in het laatste geval de Algemene Voorwaarden te laat aan de wederpartij verstrekt!

Voor meer gedetailleerde informatie kunt u terecht op:
http://www.inputadvies.nl/Algemene_voorwaarden.html

Voor iedereen, die meer wil weten, is er ook een training Juridische Aspecten, die gaat over het opstellen van een contract inclusief Algemene Voorwaarden, maar ook over de dwangmiddelen leidend tot betaling na een vonnis.

De 2-daagse training Juridische Aspecten start op 25 oktober en 17 november: http://www.inputsupport.nl/juridische_aspecten.html
Publicatiedatum: