Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yt mar Frysk!

Friese bio-producten proeven tijdens 'Week van de smaak'

‘Eten van het seizoen en uit de streek´ is dit jaar het thema van De Week van de Smaak. Het Frysk Eko Produkt voegt daar nog iets aan toe; biologisch. Onder de slogan ‘Yt mar Frysk’ worden mensen uitgedaagd na te denken over de herkomst van hun eten en uitgenodigd om de biologische regionale lekkernijen zelf te proberen: Friesland op je bord.


Frysk Eko Produkt

Dertien biologische bedrijven uit Friesland hebben de krachten gebundeld onder het keurmerk Frysk Eko Produkt. Er wordt samengewerkt op het gebied van onder andere logistiek, promotie, afzet en aanbod van producten. De samenwerking is ketenbreed, dat wil zeggen van producent, verwerker tot verkoper. Een succesvol voorbeeld is graan; verbouwd op Friese akkers, gemalen in Mole ’t Lam in Woudsend en tot brood gebakken door Bakker Bolhuis in Jubbega. De bakker en molenaar zijn verzekert van grondstoffen, de boeren van afzet en de broodeter van een biologisch regionaal broodje.

Waar staat het Frysk Eko Produkt voor

Friesland is een schitterende provincie vol met natuurlijk pracht en praal. Terecht een provincie om trots maar ook zuinig op te zijn. De deelnemers van het Frysk Eko Produkt werken dagelijks met de producten van de Fryske Grûn. Het besef dat wij slechts voorbijgangers zijn in een landschap dat nog ver na ons zal bestaan, en dat wij daarom verantwoord moeten omgaan met ons milieu is de reden dat alle deelnemers van het Frysk Eko Produkt gekozen hebben voor een biologische bedrijfsvoering.

Vernieuwde website

De website fryskekoprodukt.nl is vernieuwd en het logo is in een nieuw fris jasje gestoken. Het logo verbeeld een bord met daarop de gestileerde weergave van een kaart van de provincie Fryslân en een pompeblêd. Letterlijk Friesland op je bord. Het logo wordt ondersteund met de slogan ‘Yt mar Frysk’. Op de website kunt u meer informatie vinden over het Frysk Eko Produkt, de deelnemende bedrijven en de verkooppunten.

Week van de smaak

In het kader van de Week van de Smaak (1 t/m 9 oktober) organiseert het Frysk Eko Produkt een tweetal activiteiten. Op 7 & 8 oktober is er een workshop hartige taarten maken in Workum en op 7 oktober is er een proeverij op de Biologische Markt in Leeuwarden. Zo kunt u zelf ervaren wat voor biologische heerlijkheden uit eigen provincie komen.
Publicatiedatum: