Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacques Boeve van DTZ legt uit hoe het werkt

Vandaag en morgen worden kassencomplexen geveild

Deze week worden negen kassencomplexen online geveild, een unicum voor de glastuinbouw. De kassen, waaronder twee bedrijven in Bleiswijk, worden vandaag en donderdag geveild. Jacques Boeve van DTZ legt uit hoe de veiling in zijn werk gaat:

"Wie wil bieden moet zich aanmelden. Deze persoon moet zich wel legitimeren, en dit kan per e-mail. Bedrijven moeten ook een uittreksel van de KvK meesturen. Iedereen kan meekijken met de veiling."

"De negen kassen die worden geveild staan in Poeldijk, Pijnacker, Nootdorp, Meijel, Melderslo, IJsselmuiden, Belfeld en twee in Bleiswijk. De grootte varieert van 150.000 tot 146.000 vierkante meter. Het zal gaan om bedragen van 1 miljoen tot meer dan 3 miljoen euro. Per locatie zal een openingsbedrag worden vastgesteld en worden ook de biedstappen bepaald, dat is het minimumbedrag waarmee een bod verhoogd moet worden. Het heeft geen zin om tot het laatste moment af te wachten om te bieden, want als binnen 5 minuten voor sluitingstijd geboden wordt, komen er automatisch 5 minuten bij."

"De hoogste bieder krijgt niet automatisch de kavel. De eigenaar en de bank bepalen een bodemprijs. Zij beslissen of het bij een bepaald bedrag gegund wordt."

Publicatiedatum: