Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aad van der Knaap van Kwekerij Panda:

"Aubergineprijzen beter dan andere kasgroenten, maar nog altijd niet goed"



Tholen - De auberginemarkt houdt momenteel aardig stand, met prijzen rond de 1,50 euro. "De prijzen zijn nog altijd niet goed, maar in vergelijking met de andere glasgroententeelten mogen we niet klagen", zegt Aad van der Knaap van Auberginekwekerij Panda uit Honselersdijk.



De teler waakt voor te veel optimisme. "We hebben met de EHEC-crisis ook best wel even meegedaan en het is nog altijd een gevecht om uit de kosten te komen. Deze zomer zijn we iets ingelopen, maar qua omzet liggen we nog 5 tot 20% achter op vorig jaar."



Inmiddels wordt de aanvoer van aubergines al een stuk minder. "We gaan vanaf volgende week voor het eerst onder de kilo per vierkante meter zitten en hebben nog maar 10% van het product te gaan. Wij noemen dat altijd het 'melken' richting het einde van de teelt", lacht Aad. Inmiddels schakelen de eerste kopers ook alweer over op Spaans product. "We zijn als aubergines vroeger op de markt dan andere teelten, maar dat geldt ook voor Spanje."



De kwaliteit van de aubergines is volgens de teler het hele jaar goed geweest. "En we proberen die met z'n allen als auberginetelers ook zo hoog mogelijk te houden, door middel van houdbaarheidsproeven en door elkaar er ook op aan te spreken. Dat werkt alleen maar positief!"