Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco's Groente & Fruit en Pieter van Vliet

Winnaars 'Beste groenteman van Nederland 2011' bekend

Tholen - Gisteren en vandaag vindt in Houten de AGF-Detail plaats. Tijdens de eerste avond van de vakbeurs voor AGF-specialisten was de spannende finale van de verkiezing 'Beste Groenteman van Nederland 2011'. Marco´s Groente & Fruit uit Julianadorp is winnaar geworden bij de verkiezing ‘Beste Groenteman van Nederland 2011’ in de categorie gevestigde handel.De tweede en derde plek gingen respectievelijk naar Greenshop van Appeven uit Valkenburg en Houweling Fresh en Fruit uit Heemstede. De ‘Beste Groenteman van Nederland 2011’ in de categorie Ambulante Handel werd Pieter van Vliet uit Rijnsburg. De tweede plaats was voor Richards Groente en Fruit uit IJmuiden, de derde plaats ging naar de Groentebroer uit St. Philipsland.De zes finalisten hadden al een lange weg afgelegd voordat zij het tegen elkaar opnamen in de finale op maandag 19 september tijdens de vakbeurs AGF Detail in Houten. In totaal hadden zich ruim 70 AGF-specialisten ingeschreven voor de verkiezing. De selectieprocedure was grondig en uitgebreid. Elke deelnemer ontving een onaangekondigd bezoek van een mysteryshopper.Na dit bezoek kreeg de top 10 een bezoek van de vakjury die aan de hand van een uitgebreide vragenlijst de winkel/marktkraam, de producten, de ondernemer en zijn personeel onder de loep namen. Natuurlijk werden ook het assortiment en kwaliteit van de producten, hygiëne, uitstraling in en buiten de winkel en de bedrijfsresultaten van de onderneming beoordeeld. Het rapport van de Mysteryshopper samen met dat van de Vakjury bepaalde uiteindelijk welke zes teams door gingen naar de finale.


Een onderdeel van de vakwedstrijd. Rudolph van Veen houdt de spanning er in.

Finale

Op maandag 19 september was het dus eindelijk zover. Alle finalisten lagen nog dicht bij elkaar, dus het verschil moest gemaakt worden tijdens de finale. Onder toeziend oog van veel beursbezoekers en onder leiding van tv-kok Rudolph van Veen werkten de deelnemers gespannen maar geconcentreerd en met veel passie aan de opdrachten. De gevestigde handel maakte een maaltijd, smoothie en nam deel aan een kennisquiz. De ambulante handelaren kregen opdracht om een smoothie te maken, namen deel aan de kennisquiz en moesten een fraaie presentatie maken in een marktkraam.


Zilveren Appels

Met deze verschillende onderdelen waren wedstrijdpunten te verdienen voor de titel ‘Beste Groenteman van Nederland’. Per wedstrijdonderdeel kon ook een ‘Zilveren Appel’ worden gewonnen. Tijdens het beraad van de vakjury keek het publiek naar de bedrijfsfilms van de finalisten. Vervolgens werden eerst de ‘Zilveren Appels’ uitgereikt door Rudolph van Veen.Bij de gevestigde handel gingen deze naar Greenshop van Appeven (beste maaltijd), Houweling Fresh en Fruit en Marco’s Groente & Fruit (kennisquiz) en Houweling Fresh en Fruit (smoothie). Bij de ambulante handel ging de Zilveren Appels naar Pieter van Vliet (presentatie marktkraam en kennisquiz) en Groentebroer bv (smoothie).


Gezellige sfeer

Ambassadeurs voor de branche

Dick Meulblok, voorzitter ADN, deelde uiteindelijk de bokaal voor ‘Beste Groenteman van Nederland’ categorie Gevestigde Handel uit aan Marco´s Groente & Fruit uit Julianadorp. Uit handen van Henk Achterhuis, voorzitter CVAH, ging de titel ‘Beste Groenteman van Nederland’ in de categorie Ambulante handel naar Pieter van Vliet uit Rijnsburg. Beide teams mogen zich een jaar lang ‘Beste Groenteman van Nederland’ noemen. De voorzitters noemden de winnaars echte ambassadeurs voor de branche. Ook de nummers twee en drie behoren tot de top van Nederland.


Finalisten

In de categorie gevestigde handel ging Marco's Groente & Fruit uit Julianadorp er met de eerste prijs vandoor. In de categorie ambulante handel was Pieter van Vliet uit Rijnsburg dit jaar de beste.


Winnaar ambulante handel: Pieter van Vliet


Winnaar gevestigde handel: Marco's Groente & Fruit


Trots op de prijzen: Marco's Groente & Fruit en Pieter van Vliet

Organisatie

De verkiezing is een activiteit van het Centrum voor Kennis en Ontwikkeling, Hoofdbedrijfschap Detailhandel (Commissie AGF-Detailhandel), HBAG (Commissie groenten en fruit), AGF-Detailhandel Nederland, Centrale Vereniging voor Ambulante Handel. Hoofdsponsors zijn Koppert Cress, Dutch Specials en SVO.

De rest van de week zullen op AGF.nl meerdere verslagen en foto's volgen over de AGF-Detail beurs en standhouders.