Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
samen met Rabobank

AH doet proef met mobiel betalen

De Rabobank is met Albert Heijn een proef begonnen om mobiel betalen aan de kassa mogelijk te maken. Voor het 'mijn iD'-initiatief is de AH to Go bij het WTC Amsterdam als proefterrein gekozen. Voor de betalingen wordt MiniTix gebruikt. Dit meldt Tweakers.net.

Omdat nog weinig smartphones uitgerust zijn met een nfc-chip, heeft de Rabobank gekozen voor een oplossing met een losse nfc-sticker, die in of op de telefoon kan worden geplakt. De betaling wordt uitgevoerd door met de telefoon met nfc-sticker een betaalpad bij de kassa aan te raken. Volgens de Rabobank heeft mijn iD als voordeel dat het mobiele betaalsysteem werkt met elke bank, provider en telefoon. Voor het mobiel betalen wordt gebruikgemaakt van MiniTix, een virtuele portemonnee van de Rabobank. Volgens Emerce levert Chess iX de apparatuur en software voor het betaalsysteem.

De proef in de AH to Go bij het WTC Amsterdam duurt negen maanden. De twee bedrijven zien de proef als succesvol als klanten de nieuwe manier van betalen als 'positief' beoordelen, waarbij gemak en snelheid boven aan het lijstje van criteria staan.

Bron: Tweakers.net
Publicatiedatum: