Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Salmonella & Listeria via VIDAS

ALcontrol Food & Water heeft de snelle VIDAS testen operationeel en geaccrediteerd voor Salmonella en Listeria monocytogenes. De VIDAS techniek ontwikkeld door de firma Biomerieux biedt alternatieve methoden om onder andere Listeria monocytogenes en Salmonella aan te tonen. ALcontrol Food & Water heeft deze snelle testen operationeel, gevalideerd en geaccrediteerd.



De VIDAS methode berust op het ELFA principe (Enzyme-Linked Fluoresence Assay), welke een variant is op de ELISA (Enzyme-Linked Immuno Sorbent Assay).
De ELISA werd al langere tijd aangeboden door ALcontrol Food & Water. In het kader van continue verbetering en optimalisatie biedt ALcontrol nu de VIDAS aan.
Certificaten en accreditatie De VIDAS methoden bieden een nog betrouwbaarder en sneller resultaat dan de ELISA.

Met het oog op de verzoeken in de markt, vandaag de dag maar ook voor de toekomst, zal ALcontrol Food & Water de klanten nog beter kunnen dienen. De VIDAS methoden voor Listeria monocytogenes en Salmonella zijn volledig gevalideerd en zijn voorzien van AFNOR validatie certificaten De testen zijn ondergebracht in het accreditatiepakket van ALcontrol Food & Water voor alle voedingsmiddelen. Met al deze gegevens bent u ervan verzekerd dat u aan de regelgeving van bijvoorbeeld de VWA voldoet.

Aangepaste rapportage vetzuurpatroon

Er zijn enkele moderniseringen doorgevoerd voor de analyse van het vetzuurpatroon. Dit heeft als gevolg dat enkele vetzuren, die in de praktijk vrijwel nooit aangetroffen worden, uit het vetzuurpatroon zullen verdwijnen. Daar staat tegenover dat er in de nieuwe rapportage een aantal nieuwe vetzuren zijn opgenomen. Zo is onder meer in één oogopslag duidelijk of een vetzuur tot de omega-3 of omega-6 vetzuren behoort. Hieronder vallen enkele bestaande vetzuren (zoals linolzuur), maar er zijn ook toevoegingen op dit vlak, zoals een uitsplitsing van linoleenzuur in α-linoleenzuur,(ALA, omega-3) en γ-linoleenzuur (omega-6). Ook de belangrijke EPA en DHA vetzuren zijn onderdeel van de nieuwe rapportage. Tenslotte zal er een wijziging in de rapportage van de transvetten plaatsvinden, zodat deze naadloos aansluit op het standaard vetzuurpatroon. Dit houdt in dat voor deze analyse, net als bij het vetzuurpatroon, de som wordt uitgedrukt als een gewichtspercentage op het product, waardoor het nodig wordt om ook altijd het vetgehalte te laten bepalen.

Voor meer informatie:
ALcontrol Food & Water
Everdenberg 41
4902 TT OOSTERHOUT
Tel. 0162-488488
Fax 0162-488489
Publicatiedatum: