Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Huuskes werkt aan toonaangevende dieetkeuken in Apeldoorn en export naar Duitsland

De overname van Stichting Disgenoten en Multi Cuisine Arnhem betekende voor Huuskes in Enschede meer dan een reguliere uitbreiding van activiteiten. De overname is aangegrepen om in Apeldoorn een dieetkeuken te realiseren, die vanaf juni 'toonaangevend' in Nederland moet worden. Dit biedt volgens Huuskes bovendien de mogelijkheid voor ziekenhuizen tot volledige uitbesteding. Maar er wordt verder gekeken naar groei, ook naar Duitsland. Dit zeggen directeur Claudio Boscu en business manager innovatie & operatie Marcel Hofmeijer van Huuskes.
 
De overname van Stichting Disgenoten en Multi Cuisine Arnhem was voor Huuskes de eerste na 55 jaar van autonome groei. Ook was Huuskes nog geen bieder voor de zorg. "De vraag is veranderd en wij gaan daarin mee, door projectmanagement aan te bieden in plaats van alleen de verkoop en productie van levensmiddelen. Verder was al onze productie in Enschede gecentreerd, met de overige vestigingen als distributiecentra om het hele land te bedienen. Nu komt daar een productiekeuken in Apeldoorn bij", aldus Boscu.

Meest professionele dieetkeuken

"Wij hadden nog geen volwaardige dieetkeuken, specifiek voor afleidingen, allergenen en dergelijke", vertelt Hofmeijer. "Nu willen we de splitsing aanbrengen om de bulk in Enschede te produceren en in Apeldoorn een specialistische keuken te realiseren. Het doel is om in Apeldoorn de meest professionele dieetkeuken van Nederland neer te zetten. Waar we als kenniscentrum ook alle vragen wetenschappelijk onderbouwd kunnen beantwoorden."

Samenwerking

Landelijk lopen er meerdere samenwerkingstrajecten die zijn gestoeld op een nieuwe infrastructuur. Boscu: "Dat wij alles dagvers produceren en dagelijks afleveren, kan voor een reguliere distributeur een bottleneck zijn. Een dessert, soep of gemalen groente is natuurlijk wat anders dan een ladder, printpapier of een potlood. Je kunt het ook omdraaien, dan is Huuskes de gekoelde transporteur die in compartimenten ook ongekoelde producten meeneemt. We zitten momenteel in een pilotfase voor een dergelijk concept. Aan het eind van dit jaar wordt hierover meer bekendgemaakt."

Meer overnames?

Hofmeijer: "Er komt nu een draaiboek over volledige uitbesteding van eten en drinken in een ziekenhuis, waarmee we in staat zijn om ons concept naar anderen uit te dragen. Ik acht het niet onmogelijk dat er meer keukens volgen. In juni is de volledige integratie van MCA en Disgenoten afgerond. In het najaar zijn we wel in staat om vervolgstappen te zetten. In Apeldoorn zit nog voldoende capaciteit, maar het zou ook elders in Nederland kunnen. We willen graag verder en zien Apeldoorn als basis om verdere groei te realiseren."

Export naar Duitsland

Ook buiten de landsgrenzen zoekt Huuskes naar uitbreiding. Eind dit jaar verwacht het bedrijf de stap naar Duitsland te zetten. "Met distributiecentra in Enschede, Nijmegen en Winschoten kunnen we dat prima aan", licht Boscu toe. "Naar Zuid-Duitsland toe zouden we met partners kunnen werken, waarbij je kunt denken aan cateraars, groothandels of bestaande netwerkorganisaties."

Bron: Food Hospitality
Publicatiedatum: