Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afvallen met Spaanse peper

Een vleugje rode chilipeper door de maaltijd vermindert het hongergevoel en verhoogt het calorieverbruik. Amerikaanse onderzoekers van de Purdue University lijken de oplossing voor gewichtsverlies gevonden te hebben. Dit meldt Gezondheidsnet.nl.

Het is de stof capsaïcine, die de scherpe smaak van peper veroorzaakt en daarbij het hongergevoel vermindert en het energieverbruik na de maaltijd opkrikt. Capsaïcine stimuleert de receptoren op de tong, die gevoelig zijn voor hitte en pijn, wat een branderig gevoel geeft. Het branderige gevoel bevordert de spijsvertering, evenals de verhoogde lichaamstemperatuur.

Halve theelepel

Volgens professor Richard Mattes werkt de stof het beste bij mensen, die hete pepers niet iedere dag consumeren. "Veranderingen in het eetpatroon, die niet veel moeite kosten zoals een vleugje rode chilipeper aan de maaltijd toevoegen, zijn houdbaar en voordelig op de lange termijn, zeker wanneer het samengaat met beweging en gezonde voeding," denkt Mattes.

In eerdere studies is gekeken of capsaïcine in een capsule kan worden opgenomen om zo het effect van een verminderd hongergevoel en een verhoogd calorieverbruik te bewerkstelligen. Nu blijkt dat het eten van Spaanse pepers op zichzelf hetzelfde effect heeft.

Bron: Gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: