De fusie tussen de twee grote regionale accountantskantoren Gibo Groep en Flynth is voorlopig van de baan. Dat heeft Flynth dinsdag laten weten. De fusiedatum stond aanvankelijk gepland op 1 januari 2011. De onderhandelingen tussen beide partijen zouden nog wel gaande zijn. ‘Er blijken echter nog wat hobbels genomen te moeten worden,’ zo bericht Flynth op haar website.

Als de fusie doorgaat, krijgen Gibo en Flynth samen bijna 2400 werknemers, met een gezamenlijke omzet van € 182 mln. Op de markt voor het middenbedrijf willen ze concurreren met de vier grootste accountantskantoren, Ernst & Young, PwC, KPMG en Deloitte.

Investeringen

Samen hebben ze tachtig vestigingen; Flynth heeft een specialisme in de glastuinbouw, Gibo is sterk vertegenwoordigd onder vee- en varkensboeren. Met hun fusie hopen ze meer kapitaal bijeen te kunnen brengen voor investeringen in IT-systemen en in nieuw talent.

De fusie, die in juli van dit jaar werd aangekondigd, werd in oktober bij kartelwaakhond NMa aangemeld als overname. Gibo, qua omzet en werknemers de grootste partij, is 'voornemens zeggenschap te verkrijgen over Flynth', zo bleek destijds uit de melding.

Bron: Financieel Dagblad