Tholen - AGF-Handelsbedrijf Helena is gespecialiseerd in de verkoop van tropische groenten. Het bedrijf werkt samen met eigen telers in zowel binnen- als buitenland. Zo heeft is Helena mede-vennoot van een teeltbedrijf op Cyprus met een areaal van zo'n 120 hectare op Cyprus. "We hebben het hele jaar door product uit Cyprus", vertelt Fred Koelewijn.


Van links naar rechts, van boven naar beneden: Adjoema (Oeganda), Cayenne (Oeganda), Kouseband (Dominicaanse Republiek), Okra (Suriname), Bhatta (Suriname), Sopropo (Suriname), Methi (Cyprus), koriander (Cyprus) en wilde spinazie (Cyprus).

De weersomstandigheden in Cyprus leveren geen problemen op. "De overlast van de regen is meegevallen. Op het ogenblik is het een graadje of twintig en twee weken terug was het nog dertig graden. Momenteel importeren we veel kruiden, wilde spinazie, methi en okra, allemaal via luchtvracht", vertelt Fred. De Cypriotische teelt vindt plaats in plastic kassen.Volgens de handelaar is de consumptie in Nederland redelijk stabiel. "De verkoop aan de toko's wordt minder, maar we beleveren ook de supermarkten in de grote steden en daar zit wel groei in. De oudere generatie gaat nog wel naar de toko's, maar de jongelui gaan steeds meer naar de supermarkt!"Voor meer informatie:
Fred Koelewijn
Helena BV
Kijckerweg 117
2678 AG De Lier
Tel: 0174 - 62 85 96
Fax: 0174 - 62 26 81
www.helenabv.com