Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winterweer kost voedingssector € 50 miljoen

Het zware winterweer van maandag heeft de voedingssector ongeveer 50 miljoen euro gekost. Dat is een schatting van de federatie van de Belgische distributiesector Comeos, zo meldde de Franstalige openbare omroep RTBF. Het bedrag van 50 miljoen euro komt bovenop de kosten voor de voedingsindustrie die de andere winterse dagen met veel sneeuw met zich mee brachten geeft Vilt.be aan.

Comeos, de federatie voor de handel en diensten, komt tot dat bedrag door de optelsom van een aantal bepalende factoren. "Tal van vrachtwagens zijn vol vertrokken en vol teruggekeerd. Veel verse producten die langer dan zes uur geblokkeerd zaten in een vrachtwagen, moesten weggegooid worden en vervolgens werd de vrachtwagen weer volgeladen. Dat brengt veel kosten met zich mee", zegt Comeos.

"Voorts zaten tal van vrachtwagenchauffeurs uren en uren vast op de besneeuwde wegen. Er werd ook extra personeel ingezet in de winkels waar de consumenten tijdens het weekend voor de kerstdagen inkopen zouden komen doen. Maar, door het winterweer zijn veel mensen niet komen opdagen. Dat zijn enorme kosten", jammert Comeos.

Bron: Vilt.be
 
Publicatiedatum: