Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Raf-tomatenseizoen is begonnen

De groenten- en fruitorganisatie van Andalusië, Hortyfruta geeft aan dat het seizoen voor de Raf-tomaten is begonnen. De tomaat is bekend als dé gastronomische groente uit Andalusië.

Volgens Hortyfruta zijn december tot februari de beste maanden voor de consumptie van Raf. Deze tomatenvariëteit verschilt van andere tomaten. Een normale tomatenplant geeft 20 kg tomaten en de Raf-plant maar 3 tot 5 kg. De tomatenplant is teer en moet voorzichtig met de hand worden geplukt. In het huidige seizoen is 2.500 hectare geplant met Raf en de productieraming is 30.000 ton.

In de markt worden veel imitaties van Raf aangeboden. De echte zijn geteeld in de kassen in het oosten van Andalusië. "De bijzondere smaak van de tomaat is te danken aan het hoge zoutgehalte dat aanwezig is in de regio," geeft de manager van Hortyfruta María José Pardo, aan.

De Raf-tomaten zijn te onderscheiden omdat ze er anders uitzien. Ze hebben diepe groeven, een ovale vorm en ze zijn platter. De kleur is intens groen met donkere highlights. Hierom wordt de tomaat door de lokale bevolking ook wel "pata negra" genoemd. De beste tijd om deze tomaten te consumeren is als ze nog niet rijp zijn. Dit verklaart ook de hoge binnenlandse consumptie van dit ras.


Publicatiedatum: