Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blijde en droeve gebeurtenissen in eerste helft oktober



Na een eerste succesvolle campagne in 2009, maakten DailyFresh Logistics en de Marokkaanse rederij I.M.T.C. op 1 oktober bekend wederom van start te gaan met het aanbieden van een wekelijkse door-to-door service vanaf Agadir, Marokko naar diverse bestemmingen in Europa. De Marokkaanse producten worden met 40’ koelcontainers en 45’ Coolboxxen vanuit Agadir verscheept naar Duinkerken. Speciaal hiervoor ingerichte containerschepen vertrekken wekelijks op woensdag vanuit Agadir en arriveren 5 dagen later op maandag in Duinkerken – Frankrijk.



1 oktober is voor telers de uiterlijke datum om zich uit te schrijven bij een telersvereniging. Dit jaar lijkt het telerscarrousel niet op volle toeren te draaien en grote verschuivingen van telers tussen de verschillende telersverenigingen zijn dit jaar niet aan de orde. Deels komt dit door de verplichtingen die telers bij GMO-erkende verenigingen hebben. "Maar ook het wisselen van verenigingen heeft het de afgelopen jaren niet gebracht, met al dat geloop schieten we niets op", zo klinken de geluiden uit de markt. Een impressie van een belrondje langs verschillende telersverenigingen.



Dirk van der Kaaij werd 50 jaar, en dat heeft hij geweten. Voor het pand bij Red Star Trading stond een hele grote Abraham opgesteld en ‘s avonds was er een surpriseparty georganiseerd. Dirk wilde heel graag een ‘mystery guest’, nou die heeft hij gekregen! Hij was het namelijk zelf. Dirk werd geblinddoekt binnengeleid op zijn eigen feest en geschminkt als André Hazes, zo mocht hij de feestavond openen met zijn lijflied, Een Beetje Verliefd, van André natuurlijk!



Van der Mey – Barendrecht introduceerde begin oktober als eerste AGF-groothandel webwinkel. "Wij kregen de laatste jaren steeds vaker het idee, dat wij net even geen tijd hebben voor de klant, of de klant niet altijd tijd had voor ons. Nu kunt u voortaan op elk moment van de dag bestellen", vertelt Dennis-Jan van der Mey.



6 oktober bereikte ons het droevige bericht dat Oscar Iorio op 52 jarige leeftijd is overleden. Oscar was mede-eigenaar van het in 1996 door hem en Sandra Bogaard opgerichte Fris-Co b.v., gespecialiseerd in de agf-export naar Italië. Hij was al langer ziek.



Dinsdag 5 en woensdag 6 oktober vond in Expo Houten de AGF Detail plaats. De beurs maakte zich waar als dé ontmoetingsplek voor AGF-specialisten en standhouders en bezoekers toonden zich dan ook tevreden over de beurs. Met name de strijd om de Beste Groenteman bracht dinsdag aardig wat publiek op de been. Een kleine tachtig standhouders presenteerden hun producten en diensten. Wij hebben ze voor u op de foto gezet. En maakten een videoreportage met beursorganisator Raymond Siliakus, die aangaf dat de beurs in het vervolg jaarlijks wordt gehouden.



Die week werd in de Jaarbeurs Utrecht de Macropak gehouden. Macropak is al jaren dé grootste verpakkingsbeurs in de Benelux. Ook vandaag kunt u nog de hele verpakkingsketen ontdekken in de hallen 7, 8 en 9 van het beursgebouw. Hier is het laatste nieuws op het gebied van verpakkingsmachines, verpakkingen, materialen, etiketteren en coderen te vinden. Klik hier voor de fotoreportage van de AGF-gerelateerde bedrijven op de Maropak



Zaterdag 9 oktober werd Special Fruits nieuwe locatie in Meer officieel geopend. Het Belgische bedrijf van de gebroeders Maes bestaat dit jaar 20 jaar. "Het lijkt nog maar gisteren dat de gebroeders Maes besloten om hun energie te wijden aan de wereld van fruit en groenten. De eenvoudige no-nonsense aanpak die ze daarbij hanteerden, resulteerde in nieuwe fruitvariëteiten, de invoer van nieuwe producten, nieuwe verpakkingsvormen en nieuwe markten. Klik hier voor de fotoreportage



Diezelfde dag opende Kruidenspecialist Van Laethem haar nieuwe accommodatie in Vlezenbeek - onder Brussel - met een heuse 'Aromaparty'. 's Ochtends werd de pers verwelkomd, in de middag kwamen de klanten en relaties en 's avonds werd met het personeel de opening afgesloten. "Het was een grandioos gebeuren. In totaal zijn er zo'n 280 mensen geweest", vertelt John van Laethem.



Het was die zaterdag een drukke dag voor de AGF'ers, want Thijs van den Heuvel van Olympic Food Group werd gekozen tot Accelerating en Entrepreneur Of The Year. Tijdens de spetterende galafinale op het Mediapark in Hilversum nam hij de award in ontvangst. De Ernst & Young Entrepreneurs Of The Year awards werden dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt.



Op zaterdag 9 oktober is Jens van der Vorm - de Rijke overleden. Van der Vorm kwam in 1980 in dienst van het HBAG en zette zich als commissiesecretaris onder meer in voor de promotie van de AGF-export. Sinds 30 september 2008 was Jens niet meer werkzaam voor het HBAG. Jens van der Vorm leed aan een ernstige vorm van darmkanker. Hij is 53 jaar oud geworden.