Meer doelen
Andere doelen die Bleker formuleerde zijn:- Een toename van gesloten settings die beleid gaan voeren op gezond(e) en duurza(a)me aanbod en consumptie.
- Meerdere onderzoeken en pilots over duurzame en gezonde consumptie in settings om succesvolle en innovatieve voorbeelden zichtbaar te maken.
- Er zijn enkele toonaangevende informatiebronnen die het meest geraadpleegd worden door consumenten en producenten voor informatie en kennis over de duurzaamheidsdimensies van voedsel.
- De kennis van duurzaamheidsdimensies van voedsel neemt toe.
Bereiken
Bovenstaande resultaten wil Bleker weer bereiken met de volgende doelen:- Een innovatief bedrijfsleven dat excelleert op de gebieden concurrentiekracht en verduurzaming.
- Introductie en opschaling van duurzame innovatieve voedselproducten; met de ondersteuning van duurzaamheidsinitiatieven in de keten wordt de kracht
van de agrifoodketen optimaal benut.
- Het verankeren van verduurzaming in het bedrijfsbeleid en in bedrijfsprocessen.
- De setting waarin voedselproducten worden aangeboden stimuleert duurzame en gezonde consumptie.
- De keten van voedsel minimaliseert verspilling.
- De consument is in staat te kiezen voor een duurzamer consumptiepatroon.
- De jeugd verleiden tot een gezondere en duurzamere consumptie.
- Een Europees level-playingfield voor duurzaam voedsel.
- Zelf voorop in verduurzaming: rijkscriteria voor inkoop en eigen catering verduurzamen.
- Vinger aan de pols houden: Peilen en monitoren van ontwikkelingen van voedingsmarkt en consumentenmarkt.
Bron: Horecaentree.nl