Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"En 20% minder voedselverspilling in 2015"

Duurzaam voedsel horeca moet 15% groeien

Het aandeel duurzame producten in de horeca, catering en supermarkten moet jaarlijks met vijftien procent groeien. Ook moet er sprake zijn van twintig procent minder voedselverspilling in 2015. Dat zijn twee concrete doelstellingen die staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) formuleerde om de Nota Duurzaam Voedsel van zijn voorganger Gerda Verburg te concretiseren.

Meer doelen

Andere doelen die Bleker formuleerde zijn:
- Een toename van gesloten settings die beleid gaan voeren op gezond(e) en duurza(a)me aanbod en consumptie.
- Meerdere onderzoeken en pilots over duurzame en gezonde consumptie in settings om succesvolle en innovatieve voorbeelden zichtbaar te maken.
- Er zijn enkele toonaangevende informatiebronnen die het meest geraadpleegd worden door consumenten en producenten voor informatie en kennis over de duurzaamheidsdimensies van voedsel.
- De kennis van duurzaamheidsdimensies van voedsel neemt toe.

Bereiken

Bovenstaande resultaten wil Bleker weer bereiken met de volgende doelen:
- Een innovatief bedrijfsleven dat excelleert op de gebieden concurrentiekracht en verduurzaming.
- Introductie en opschaling van duurzame innovatieve voedselproducten; met de ondersteuning van duurzaamheidsinitiatieven in de keten wordt de kracht
van de agrifoodketen optimaal benut.
- Het verankeren van verduurzaming in het bedrijfsbeleid en in bedrijfsprocessen.
- De setting waarin voedselproducten worden aangeboden stimuleert duurzame en gezonde consumptie.
- De keten van voedsel minimaliseert verspilling.
- De consument is in staat te kiezen voor een duurzamer consumptiepatroon.
- De jeugd verleiden tot een gezondere en duurzamere consumptie.
- Een Europees level-playingfield voor duurzaam voedsel.
- Zelf voorop in verduurzaming: rijkscriteria voor inkoop en eigen catering verduurzamen.
- Vinger aan de pols houden: Peilen en monitoren van ontwikkelingen van voedingsmarkt en consumentenmarkt.

Bron: Horecaentree.nl
Publicatiedatum: