Nederland is te klein om het hele jaar door alleen met regionale producten te werken. Het is belangrijk om regionale producten te gebruiken, daar waar het kan.

Dat zegt Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen in Misset Horeca Culi Talk, de online talkshow van Misset Horeca in samenwerking met Crystal Park New Media die maandag 13 december werd uitgezonden.

Collega tweesterrenkok Paul van de Bunt van De Leuf is minder gefocust op het streven om vooral producten uit eigen regio te gebruiken. ‘Ik wil de mooiste producten die in de wereld te koop zijn. Ben niet zo van de regionale keuken. Limburg is een heel mooi gebied. We hebben een geulforel en een appel, maar dan houdt het op. Ik gebruik het als het van toepassing is, maar er is meer dan alleen maar regionale producten’.

Jonnie Boer, die bekend staat om het gebruik van regionale producten en recent door Lekker ‘the godfather van de streekproducten werd genoemd, kijkt breder als het om de term streekproducten gaat. Boer: ‘Nederland is een groot gebied van streekproducten’.

Bron: Misset Horeca