Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bepaalt of betaalt de consument?

Innovatieaanjager Syntens organiseert op 21 januari voor de 13e keer AGRINOVA de kennis-en innovatiemarkt voor ondernemers in de agrisector. Dit jaar staat de consument centraal. Er is een bedrijvenmarkt en er zijn 10 clinics waar de praktijk van innoveren benadrukt wordt

Slablaadjes die linksom krullen

Prof. Dr. Ir. Kitty Koelemeijer, professor of marketing aan Nyenrode Business universiteit zal in het centrale gedeelte een speech houden. Zij zal ingaan op de rol van de producent tegenover de consument: "Een innovatie moet herkenbaar zijn voor de consument en toegevoegde waarde hebben. Sla telen waarvan de bladen linksom krullen in plaats van rechtsom blijkt dan al snel zinloos. Maar een mini-krop telen, voorziet mogelijk in een latente behoefte van de snel groeiende groep één persoonshuishoudens".

De kracht van AGRINOVA zit hem in de verruimende vooruitziende blik op en over de Agrisector. Verruimend omdat ervaringen uit compleet andere sectoren worden betrokken en vooruitziend omdat Syntens staat voor innoveren in de ruimste zin van het woord.

Concrete innovaties

Er is een breed scala aan clinics te bezoeken die een tool bieden voor innovatieve bedrijfsvoering. Er staan 10 clinics op het programma. Enkele highlights:
  • Cleanlight, gewasbescherming met UV-licht;
  • Quest innovations, Multispectral imaging – de volgende stap in optische detectie in agrarische toepassingen;
  • Vision en Imaging wordt steeds meer bekend in agrarische toepassingen en machines;
  • Tulips & More, geschenkverpakking voor bloembollen, geef jouw eigen product ook een nieuw jasje;
De bedrijvenmarkt biedt plaats aan 30 standhouders van bedrijven en instellingen die sterk inzetten op innoveren. AGRINOVA wordt georganiseerd door Syntens in samenwerking met de Rabobank, het Clusius- en Wellantcollege, LTO Noord en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en wordt gehouden in het Clusiuscollege in Schagen. Meer informatie en aanmelden voor Agrinova op: www.syntensnl/agrinova
 
Publicatiedatum: