De kerst staat weer voor de deur en alle voorbereidingen worden al getroffen. Zo ook bij Europe Retail Packing uit Poeldijk. Het bedrijf dat vooral gespecialiseerd is in verpakken heeft ook vele andere mogelijkheden.

Zo worden er in het winterseizoen producten geïmporteerd uit verschillende landen. Buiten paprika's en tomaten om is ERP ook heel sterk in verse kruiden. Deze kruiden worden jaarrond ingevlogen vanuit Israël en Kenia. Hierin is ERP de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de markt.

Raymond van den Burgh: "Zeker met kerst neemt de vraag naar verse kruiden altijd wat toe. Mensen willen een mooi vers product op hun bord en bij ons zijn ze hiervoor zeker aan het goede adres". Buiten de standaard dozen van 1 kilo zijn er ook mogelijkheden in andere verpakkingen. Raymond: "We doen ons best om alle aanvragen van de klant zo goed mogelijk in te vullen".De verkoper van ERP vervolgt: "Eindelijk zijn de gele courgettes uit Israël weer beschikbaar. Door het warme weer is het even lastig geweest voor veel producten maar we krijgen nu dagelijks verse handel binnen. Naast de gele courgettes krijgen we ook grapefruit, paprika's en de nog relatief onbekende eetbare bloemen uit Israël binnen.

ERP is ook volop in de markt met spinazie, veldsla en kleine sla-soorten zoals red chard sla. Raymond: "Door het koude weer is de aanvoer van vooral de veldsla wat kleiner, gelukkig trekken de prijzen hierdoor wel wat aan. Verder hebben we naast de poolbakken spinazie ook veel vraag naar baby spinazie verpakt per kilo".

Voor meer informatie:
Europe Retail Packing b.v.
ABC Westland 451
2685 DE Poeldijk
Tel: 0174 – 282 510