Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederland prominent op International Horticultural Expo 2011 in China

Volgend jaar wordt in Xi'an de International Horticultural Expo georganiseerd. Deze internationale expositie gaat niet alleen over tuinbouw, maar bestrijkt de technologie van het cultiveren van de natuur en de inrichting van het landschap in de meest ruime zin. Voor China is dit na de Olympische spelen 2008 en de Wereld Tentoonstelling 2010 hét volgende grote internationale evenement.Op de International Horticultural Expo staat de relatie mens en natuur centraal. Daarmee ligt er een sterke nadruk op duurzaamheid. Naast de nieuwe land- en tuinbouwtechnieken komen ook de laatste ontwikkelingen in watermanagement, ecotechniek en energiebeheer aan bod. Vanwege de sterke en snelle verstedelijking in China zal er tevens aandacht zijn voor duurzame stedelijke transformatie. In dit licht bezien is Xi'An een logische locatie keuze voor de International Horticultural Expo. Xi'An, bekend van het terracotta leger, is al eeuwen de kennisstad van China met ca. 100 universiteiten in de directe omgeving. Het heeft de ambitie om de groenste stad van China te worden. Xi'An wil daarmee als voorbeeld voor de overige steden dienen, deze Expo is daarin een stimulans.

Expo

De oppervlakte van International Horticultural Expo 2011 beslaat 418 ha. Er komen meer dan 100 speciaal ontworpen tuinen en paviljoens van diverse landen, steden en internationale organisaties. Tijdens de zes maanden dat de International Horticultural Expo geopend zal zijn rekent de organisatie op ongeveer 12 miljoen bezoekers.

De eerste horticulturele expositie was in 1960 in Rotterdam. Nederland heeft dan ook een historische traditie met de horticulturele expositie. De huidige International Horticultural Expo is verdeeld over vijf gebieden met de thema's, vrede, innovatie, de vijf continenten, wetenschap en beleving. Het gebied met het thema 'vijf continenten' bevat de internationale kavels, waaronder de dubbele grote kavel van Nederland.

Holland Garden

Dankzij de vooraanstaande positie die Nederland inneemt op het gebied van bloemen heeft de Nederlandse bijdrage, Holland Garden, een prominente plek aan het water gekregen. De tuin en paviljoens worden geheel door de Chinese overheid aangelegd en bekostigd. Nederland is verantwoordelijk voor de content en inrichting van de tentoonstellingen. Het ontwerp is enthousiast ontvangen door Doeke Faber, president van AIPH (International Association of Horticultural Producers)

Water, watermanagement en de kringloop van voedsel en energie vormen de thema's van deze unieke Holland Garden. Er is een mini landschap ontworpen waarin natuurschoon, landbouwproductie en innovatie bij elkaar zijn gebracht. De Holland Garden bestaat uit drie onderdelen. Als eerste de tuin met daarin een cyclische waterloop. Verder het Eco paviljoen, waarin plaats is voor bijzondere exposities en bijeenkomsten. Als eyecatcher is er de Flower Folly, een door de computer gegenereerd landmark gebaseerd op de versmelting van de omtrekken van Xi'an en Nederland.

In de Holland Garden wordt ingezet op de volgende thema's:
  • - De technologie en kunst van land- en tuinbouw, bloemen en zaden
  • - Life science
  • - Watermanagment en infrastructuur
  • - Duurzame stedenbouw en architectuur
  • - Advanced computing en ICT
  • - Cultuur- en toerisme
Publicatiedatum: