Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Achteraf best een goed jaar door stabiele prijzen"

Duitsland: terugblik groententeelt 2010

Veel Duitse groententelers kijken niet tevreden terug naar het teeltjaar 2010. Te veel regen en te koud, wat een slechte oogst veroorzaakte. Door het onvoorspelbare weer moesten de telers hun best doen om er nog iets van te maken.

Toch was men positief op de Schwäbischen Groentendag in Gundelfingen. "2010 was achteraf best een goed jaar, vooral vanwege de stabiele prijzen", aldus een woordvoerder.

Door de vele oogstverliezen was het aanbod dit jaar over het algemeen lager. Hierdoor kregen telers wel hogere prijzen voor hun producten. Daarnaast moest wel het belang van groenten bij de consument worden benadrukt, omdat dit de afgelopen jaren weer is afgenomen.

Voor de volgende jaren zijn er weer nieuwe uitdagingen. "De markt voor bewerkte groenten en fruit groeit steeds harder. Hier moeten telers op inspelen", volgens een woordvoerder.


Publicatiedatum: