Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Binnenkort zijn asperges het hele jaar door voldoende verkrijgbaar

"Periode voor kerst piek in aspergeseizoen"

Op dit moment zijn de oogstactiviteiten van witte Peruaanse asperges bij Camposol in volle gang. De periode voor kerst is het begin van het belangrijkste seizoen van de witte asperges 2010/11. Het tweede seizoen begint voor Pasen.

Kerst is duidelijk één van de belangrijkste verkoopperiodes voor overzeese asperges.
Volgens Michael Horney van Camposol zijn de seizoenen niet zo duidelijk te onderscheiden als in de Europese productie. "Dit komt omdat asperges het hele jaar verkrijgbaar zijn met dezelfde kwaliteit en versheid. We zijn ervan overtuigd dat in de middellange termijn asperges niet langer seizoensgebonden producten zijn, maar dat het 'altijd lente' is." Consumenten kunnen daardoor het hele jaar door genieten van een lekker aspergemaal.Aspergekalender

Tot week 45 van 2010 bedroeg het exportcijfer van witte asperges uit Peru 1.150.430 pakketten van 5 kilo. Met een aandeel van 45% van de totale uitvoer is Camposol veruit de belangrijkste exporteur van Peruaanse asperges.
Op dit moment is Duitsland de grootste afnemer. Daarnaast worden de asperges ook naar nieuwe markten zoals Polen en Rusland geëxporteerd. Camposol verwacht een toename van het aantal distributeurs en supermarkten die geïnteresseerd zijn in de asperges.

Camposol heeft verschillende investering in de logistieke keten uitgevoerd waardoor de producten nog verser worden afgeleverd. Van consumenten kregen ze al verschillende positieve reacties over de versheid en kwaliteit. Hierdoor wordt het bedrijf gemotiveerd om in de toekomst zo door te gaan en marketingactiviteiten direct op de consument te richten.

Contact:
Sergio Torres
Camposol Fresh B.V.
Transportweg 23
2676 LM Maasdijk
Tel: +31 - 0174 - 521 016
Fax: +31 – 0174 - 523 334
Mobiel: +31 – 06 - 50 616 904

Meer informatie is te vinden op de site


Publicatiedatum: