Kool: veelzijdig, gezond, goedkoop en lang te bewaren

Of het nu groene, rode, witte, ronde, grote of kleine kool is: het is een veelzijdige groenten die lange tijd als 'voedsel voor de arme' werd gezien, maar nu weer aan populariteit wint.

De vele koolsoorten kunnen het hele jaar voor afwisseling tijdens de maaltijd zorgen. In de zomer kan men variëren met bijvoorbeeld bloemkool en broccoli en in de winter met spruiten en boerenkool. De meeste rassen kunnen op veel verschillende manieren worden bereid. Daarnaast kunnen ze lang worden bewaard, zijn ze goedkoop en bevatten weinig calorieën. Daarnaast bevatten ze veel antioxidanten. Kool bevat ook glucosinolaten, die verantwoordelijk zijn voor de smaak en geur.
Er is gebleken dat kool heel veel voordelen heeft voor de gezondheid.


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven