Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kool: veelzijdig, gezond, goedkoop en lang te bewaren

Of het nu groene, rode, witte, ronde, grote of kleine kool is: het is een veelzijdige groenten die lange tijd als 'voedsel voor de arme' werd gezien, maar nu weer aan populariteit wint.

De vele koolsoorten kunnen het hele jaar voor afwisseling tijdens de maaltijd zorgen. In de zomer kan men variƫren met bijvoorbeeld bloemkool en broccoli en in de winter met spruiten en boerenkool. De meeste rassen kunnen op veel verschillende manieren worden bereid. Daarnaast kunnen ze lang worden bewaard, zijn ze goedkoop en bevatten weinig calorieƫn. Daarnaast bevatten ze veel antioxidanten. Kool bevat ook glucosinolaten, die verantwoordelijk zijn voor de smaak en geur.
Er is gebleken dat kool heel veel voordelen heeft voor de gezondheid.