Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Rob Kuijper: "70% van onze Chinese groenten exporteren we naar andere Europese landen"

Herman Kuijper verkoopt al bijna 20 jaar Chinese groenten uit Spanje



Tholen - De Amstelveense firma Herman Kuijper verkoopt al bijna twintig jaar Chinese groenten die worden geteeld in Spanje. Rob Kuijper heeft goede verwachtingen van het seizoen.



"Van de Nederlandse teelt is gedurende de wintermaanden erg weinig aanbod. Het koude weer maakt dat er veel gestookt moet worden en vooral in de maanden december tot maart is de lichtintensiteit veel te laag waardoor het gewas in deze maanden vrijwel stilstaat en niet groeit. De dure gasprijs zorgt er ook voor dat het telen van Chinese groenten in de wintertijd niet echt rendabel is", zegt Rob.



Herman Kuijper BV onderscheidt zich in kwaliteit en professionaliteit. "Wij voeren de meest gangbare soorten, zoals paksoi, shanghai paksoi, mini-paksoi, kaichoi en choisam", vertelt Rob.



Deze soorten worden in onze opdracht geteeld bij de beste Spaanse groententelers. Herman Kuijper BV is van oudsher gericht op export. Daarom blijft er slechts een klein gedeelte van de producten in Nederland.



"Dat is uit traditie gegroeid. In de tijd dat mijn vader nog teelde waren er op de binnenlandse markt zoveel spelers dat Herman toen heeft besloten zich te gaan richten op de export en dat is daarna altijd zo gebleven. We exporteren ongeveer 70% naar andere Europese landen."



Rob signaleert nog altijd een stijgende lijn in de consumptie van Chinese groenten. "Het aanbod is alleen erg wisselvallig. De teelt op zichzelf is niet zoveel intensiever als andere groenten, maar je moet het product wel kwijt kunnen. De meeste telers van Chinese groenten bedienen hun bestaande klantenkring. De afzet ervan is bewerkelijker dan die van een tomaat of een paprika!"



 
Voor meer informatie:
Rob Kuijper
Herman Kuijper BV
Noorddammerweg 91B
1187 ZS Amstelveen
Tel.: (020) 645 29 88
Fax: (020) 645 24 22
www.hermankuijper.com