Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spuitlicentiebijeenkomsten over emissiearme spuittechnieken op de Agrovak

Op de Agrovak, van 7-10 december in de Brabanthallen in Den Bosch, presenteren veel leveranciers hun nieuwste systemen op gebied van spuittechniek en reiniging van spuiten. Daarbij zal er ook veel aandacht zijn voor technieken om emissies te beperken. Ook is in 2010 het project gestart van RIWA-Maas "Samen werken aan een Schone Maas" dat zich richt ontwikkeling van emissiearme technieken en versnelde toepassing in de praktijk in het stroomgebied van de Maas.
Daarom organiseert DLV Plant op de Agrovak een informatieprogramma over deze onderwerpen, wat mee kan tellen als kennisbijeenkomst voor verlenging van de spuitlicentie.

Opzet programma

Het informatieprogramma duurt in totaal ca 3 uur en bestaat uit een aantal presentaties en een demonstratie van spuittechnieken (een kleine 2 uur) en standbezoek van leveranciers van spuittechniek op de beurs.
Elke dag starten de presentaties om 13.30 uur en 19.00 uur. Deelnemers zijn zelf vrij om het onderdeel standbezoek te doen voor of na de presentaties.
Het programma richt zich met name op gebruikers van veldspuiten, maar kan ook leerzaam zijn voor telers die laten spuiten in loonwerk.

Inhoud programma

De presentatie gaat over achtergronden waarom extra aandacht nodig is om te voorkomen dat er gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater komen. Deze leveren namelijk problemen op bij drinkwaterwinning uit de Maas.
Bij de inleiding en demonstratie over spuittechnieken wordt ingegaan op welke technieken beschikbaar zijn om emissies te voorkomen, wat het rendement kan zijn van deze investeringen en hoe u ze optimaal kunt toepassen in de praktijk.
Op de stands van de leveranciers kunnen ze u de werking en de voordelen van de technieken verder uitleggen.

Inschrijving deelname

Het programma valt voor de spuitlicentie onder het thema Veiligheid en Techniek en is zowel geldig voor licentieniveaus bedrijfsvoeren als uitvoeren gewasbescherming. U bent pas deelnemer nadat u zich heeft aangemeld.

U kunt zich aanmelden voor deelname aan het spuitlicentieprogramma door bijgaand aanmeldformulier in te vullen en met een kopie van uw geldige pasjes op te sturen naar DLV Plant. U bent dan zeker van deelname.

Aanmelding op de stand van DLV Plant op de beurs is ook mogelijk, maar dan loopt u het risico dat een programma volgeboekt is. De deelnamekosten bedragen € 45 p.p. (excl BTW) bij aanmelding vooraf en € 55 bij aanmelding op de stand.
Kijk eerst ook even op de website www.erkenningen.nl hoeveel bijeenkomsten u nog moet volgen voor uw vervaldatum en van welk thema. Let op dat u voldoende bijeenkomsten volgt voor de vervaldatum. U kunt zich via de website ook aanmelden voor deelname.
 
Klik hier voor het aanmeldingsformulier

Publicatiedatum: