'Sleutel-op-de-deur'-project wegen en sorteren bloemkool

Automatisering van bloemkoolcalibrators

In samenwerking met de 9 belangrijkste diepvriesgroentenverwerkers in België en de overkoepelende beroepsorganisatie heeft Weighing & Inspection negen bloemkoolsorteerinstallaties uitgerust met weegapparatuur en geautomatiseerd. Het project omvat het wegen, bekabelen en automatiseren van de installaties. Elke installatie bestaat uit een bloemkoolkipper en een zeefinstallatie. Zodra de operator de installatie opstart, wordt de kipper geactiveerd en wordt de gevulde kist gecontroleerd leeggekipt op de zeefmachine.De zeefmachine zeeft de bloemkolen af op 3 fracties. Deze 3 fracties worden
afgewogen wanneer de bloemkolen afgezeefd zijn. Na het weging wordt een dubbel
etiket afgedrukt met alle relevante gegevens. Aan de hand hiervan kan bepaald worden of het geleverde materiaal aan de gevraagde specificaties voldoet.

De werkzaamheden waren 'sleutel-op-de deur' en bestonden uit het bekabelen van de volledige machine, het bouwen en aansluiten van de electrische kast, inbouwen van de weegplateaus, leveren en monteren van de benaderingsschakelaars, lasermeting en proxy's en het inbedrijfstellen van het geheel. Administratieve zaken zoals gebruikershandleiding, CE-certificaat en elektrische schema’s waren tevens onderdeel van de levering.

Voor meer informatie:
Weighing & Inspection Belgium bvba/sprl
Brielstraat 112
9990 Maldegem
Tel: +32 5 071 0920
Fax: +32 5 038 2575
www.wibe.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven