Voortbestaan KvK onzeker

VVD, D66 en GroenLinks willen dat de verplichte bijdrage van ondernemers aan de Kamer van Koophandel (KvK) vervalt. Daarmee wordt ook het voortbestaan van de KvK zelf onzeker.

Volgens D66-Kamerlid Verhoeven kosten de verplichte KvK-bijdragen Nederlandse ondernemers jaarlijks 200 miljoen euro terwijl de meesten er de meerwaarde niet van inzien. Verhoeven heeft het over 'alleen maar extra kosten voor het mkb en zzp'ers'.

Eén loket

De VVD sluit zich net als GroenLinks aan bij het voorstel om de bijdrage af te schaffen. De VVD wil dat er één loket komt waar ondernemers terechtkunnen voor 'vragen, cursussen en lobbyactiviteiten', schrijft De Telegraaf. De regeringspartij vindt de bestaande reeks loketten te duur en ineffectief.

Steun PVV

De drie partijen hebben geen meerderheid in de Tweede Kamer. Het lijkt echter waarschijnlijk dat de PVV het voorstel ook gaat steunen, aangezien die partij eerder geageerd heeft tegen overbodige ondernemerslasten.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.