Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
50.000 euro voor ontwikkeling

Herman Wijffels Innovatieprijs 2010 voor Aspergesteekmachine Corné Ooms

Corné Ooms van het bedrijf ASM uit Ossendrecht heeft donderdag de Herman Wijffels Innovatieprijs 2010 gewonnen. Hij kreeg de prijs, waar een geldbedrag van 50.000 euro aan vastzit, voor het ontwikkelen van een aspergesteekmachine, uit handen van bestuursvoorzitter Piet Moerland (Rabobank Nederland) en Herman Wijffels. De tweede prijs ging naar de FlexiMould, een instelbare mal van het Eindhovense bedrijf Optimal Forming Solutiuons.



Winnaar Ooms heeft jarenlang aan de ontwikkeling van de aspergesteekmachine gewerkt. De jury was het er unaniem over eens dat deze machine een belangrijke ontwikkeling voor de aspergeteelt is, vooral met het oog op de gezondheid van de werknemers. Juryvoorzitter Moerland: "Asperges oogsten is zwaar lichamelijk werk en deze machine kan dat op een verantwoorde wijze overnemen. Het is een revolutionaire innovatie die bijdraagt aan een duurzame toekomst van de aspergeteelt."



Het is de bedoeling dat de aspergesteekmachine in 2012 op de markt komt. Vooral voor grote aspergetelers is de machine interessant. In Nederland is aspergeteelt een nichemarkt, kansen voor de oogstmachine liggen vooral in landen met een omvangrijke aspergeteelt als Duitsland, Frankrijk, Griekenland en Peru.
Publicatiedatum: