Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten- en fruitprijzen Rusland 30% hoger dan in Oekraïne

Volgens de Informatie van Fruit Inform, zijn de prijzen voor de groenten en fruit in Rusland 30% hoger dan in Oekraïne.

Het grootste verschil in prijzen voor groenten is voor wortelen en bieten. De prijs van wortelen is 90% hoger in Rusland en de bietenprijzen verschillen met 65%. Dit is vooral het gevolg van ongunstige weersomstandigheden het afgelopen jaar. Russische importeurs werden hierdoor gedwongen om naar buitenlandse leveranciers te zoeken.

Geïmporteerd fruit zoals citrus en bananen zijn in Rusland juist goedkoper met 10 tot 20% vergeleken met Oekraïne. Dit hangt samen met problemen bij de Oekraïense douane.

Het grote verschil in prijzen creëert kansen voor de export van Oekraïne naar Rusland. Op dit moment zijn de mogelijkheden voor de appelen positief. De groothandelsprijzen voor appelen in Rusland zijn bijna tweemaal hoger dan in Oekraïne.

Toonaangevende Russische importeurs zijn al reeds actief op de Oekraïense markt voor appels . Sommigen van hen hebben al geboekt om deel te nemen aan de internationale conferentie: 'Vegetables and Fruit of Ukraine-2010' in december.

Bron: Fruit Inform