Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek toont verband aan tussen gebruik van Spaanse pepers en huidkanker

Tholen – Uit onderzoek van prof. Ann Bode, Mun Kyung Hwang en Zigan Dong van het Hormel instituut van de universiteit van Minnesota blijkt dat de stof capsaïcine, een bestanddeel van Spaanse pepers, in verband gebracht kan worden met de ontwikkeling van huidkanker. Het bleek dat capsaïcine wereldwijd op grote schaal geconsumeerd wordt, maar ook als een actueel middel bij pijnbestrijding gebruikt wordt.
De onderzoekers ontdekten dat capsaïcine apoptose of celdood veroorzaakt in kankercellen, maar zich ook gedraagt als carcinogen gedurende de tumorontwikkeling.

Bode vond dat capsaïcine ontstekingen veroorzaakt die negatieve invloed hebben op de kanker ontwikkeling. Ze ontdekten ook dat capsaïcine cocarcinogen effecten heeft die tegengesteld werken aan de pijn receptoren. Verder vonden ze dat uitwendig gebruik op de bovenzijde van de huid tumoren kan veroorzaken in de handmuis, omdat het ontstekingsenzym cyclooxygenase2 werd verhoogd wanneer er werd behandeld met capsaïcine.

Publicatiedatum: