Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EPI en Le Club Culinair introduceren de culinaire ontdekkingsreis

Door middel van het aanbieden van ontdekkingskooklessen voor telers, telersverenigingen, exporteurs van groenten en fruit, medewerkers van AGF-bedrijven. EPI en Le Club Culinair bieden een extra dimensie om zich te leren onderscheiden. De deelnemers leren zelf hun producten te bereiden zodat men vanuit eigen ervaring een antwoord kan geven op de vraag ”Hoe het eigen product in de keuken een meer bijzonder product wordt. Hoe de smaak het beste tot haar recht komt en hoe men de aandacht van de consument op culinair terrein kan trekken.


 
Spannende en avontuurlijke gerechten maken met een eenvoudige bereidingswijze is populair. Binnen de culinaire ontdekkingsreis leren de deelnemers een antwoord te vinden op elementaire vragen zoals:

Welke gerechten kun je met je product bijzonder maken?

In salades, rauwkost, voorgerecht, bijgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, fingerfood snack? Hoe wordt het product een opvallende smaaksensatie voor de gebruiker?
Tijdens de kooklessen kunnen de deelnemers leren de producten, die ze telen of verkopen te bereiden in verschillende gerechten. Met deze kennis gaat men ervaren in welke gerechten en combinaties van producten een bijzondere smaakbeleving wordt gerealiseerd waarmee het onderdeel wordt van de positionering.
Naast algemene vaardigheden over de gebruikstoepassing van groente en fruit zijn de lessen er op gericht om op maat gerechten te maken voor speciale eigenschappen van groente- en fruitsoorten en rassen. In de kooksessies word aandacht besteed om producteigenschappen te versterken door combinaties te maken met andere ingrediënten. De cursus wordt per product op maat samengesteld en elke sessie eindigt met het testen van de zelfgemaakte creaties. Onder het genot van een passend glas wijn kunnen deze worden beoordeeld.

Verder in het pakket:

Ontwikkeling van eigen recepten, presentatie van gerechten op het bord.
Mogelijkheid tot het laten maken van foto’s van de gerechten.

Combinatie maken met passende wijnen. De cursussenavonden worden op doordeweekse dagen, in de periode september tot en met november, gehouden onder leiding van een professionele kok in een eigen kookstudio.
Per productsessie worden 12 deelnemers toegelaten.
 
Meer weten?
EPI, Naaldwijk
E-mail [email protected]
Mobiel 0651218880
 
Publicatiedatum: