Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beste groentedetaillisten op bezoek bij Van Eldijk

Tonny en Nanny van Eldijk organiseerden in juni dit jaar het jaarlijkse uitje van de beste groentemannen en -vrouwen van zowel de gevestigde als ambulante handel. Iedereen was uitgenodigd. Helaas konden, door voornamelijk drukke werkzaamheden, niet alle ambulante handelaren aanwezig zijn.

In de middag werd iedereen hartelijk ontvangen aan de Zuiderpoort 3 te Wijchen met koffie en het lekkerste aardbeiengebak uit de omgeving. Iedereen nam ruim de tijd om de winkel, de snijkeuken, de kookkeuken en het magazijn te bekijken. Complimenten werden door vele uitgesproken. Tonny gaf een uitleg over de historie van het bedrijf en de toekomstwensen.

Na de rondleiding door de winkel werd er afgereisd naar Vierlingsbeek, naar Eric Denissen van de aspergeboerderij. Ook hier stond koffie en Limburgse vlaai klaar en kon er zelfs al geborreld worden. Tijdens het bekijken van de boerderij werd allerlei nieuwe informatie gegeven over het product asperges: opbrengst en kostprijs per kilo asperges, kwaliteitverschillen en eigenschappen van verschillende rassen asperges, maar ook het kapotmaken van de markt met de asperges vanuit Peru en het aanbieden van dumpprijzen van asperges door de supermarkten. Dit alles werd uitgebreid besproken en bekritiseerd; allemaal zeer nuttige info waar we allen ons voordeel mee kunnen doen.

Op deze aspergeboerderij werken zestig Polen die zorgen voor de steken van asperges en nog twintig, voornamelijk Poolse, dames zorgen voor de nauwkeurige sortering en opslag ervan. Een prachtig bedrijf waar het woord kwaliteit nog met hoofdletters wordt geschreven.

Eric Denissen heeft naast zijn verwerkingsbedrijf ook nog een streekrestaurant geopend. Hier kunnen 200 gasten genieten van de lekkerste verse asperges, zo van het land op het bord. In dit restaurant konden ook wij genieten van de lekkernijen die de koks voor ons hadden bereid. We hebben heerlijk gegeten en gezellig gesproken over alles wat ons elke week weer bezighoudt.

Met vriendelijke groet,

Winnaars van de beste Groenteman van Nederland
Publicatiedatum: