
Tholen - Waar anderen het assortiment versmallen, is Rungis juist opzoek naar dé streekproducten uit heel Europa en zelfs daarbuiten. Vorige week werd voor om de Rotterdamse gastronomie weer eens te laten kennismaken met het voorjaarsassortiment van Rungis 2010 een 'Rungis Kooksessie Trends' georganiseerd in het Kookpunt van Rotterdam. Chef-kok René Bekker en souschef Esinam Dziworschie van Brasserie Bresson maakten verschillende amuses en kleine gerechten waarin trendy producten van Rungis werden verwerkt. Maar ook werd getoond dat je met hele gewone producten originele gerechten kunt maken.
Deze middag stond in het teken van trendy en klassieke aardappelen, groenten en fruitsoorten. Voor Chefs was er veel te zien en te proeven. Bijvoorbeeld de verschillende soorten aardbeirassen als Lambada, de Franse Gariquette-aardbeien van het Label Roige, en speciale aardbeien zoals de ananasaardbei en framboosaardbei. Ook kon men bijzondere citrusvruchten zoals Lime Caviar (Finger Lime) en Pink-sinaasappelen, verschillende soorten verse Japanse groenten en verschillende soorten verse zeewieren en zeegroenten proeven.

Rungis wil kwaliteit leveren en dat is niet alleen topkwaliteit maar ook Du Marché producten. "Hieronder verstaan wij producten die kakelvers en goed van smaak zijn, maar misschien niet allemaal gelijk van maat of vorm", aldus Francis Zonneveld Piek.
"Wanneer bijvoorbeeld courgettes, tomaten of paddestoelen voor in de soep bedoelt zijn, kan Du Marché een prima kwaliteit zijn."

Door het omvangrijke assortiment van Rungis kan ook op productniveau maatwerk geleverd worden. "Een van onze doelen is Chefs te blijven inspireren en verrassen. De gastronomie is trend gevoelig en blijft zich ontwikkelen", aldus Francis.
Voor meer informatie:
Rungis
Handelsweg 86-88
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-617899
Fax: 0180-642026
www.rungis.nl