Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
‘Onder de aandacht van 300.000 mensen'

Oesterzwammen in de spotlight bij The Taste of Life

Voor een half uur televisie hebben de makers van The Taste of Life een hele dag gefilmd bij oesterzwammenkweker Riny van den Elzen uit Boekel. "Natuurlijk is het een uitgelezen kans om oesterzwammen onder de aandacht te brengen van veel mensen", zegt Riny. "Maar het is ook zeer interessant te zien hoe een tv-programma gemaakt wordt."

Een cameraman, een geluidsman, een regisseur, tv-kok Rudolph van Veen en groenten- en fruitexpert Rob Baan: vijf man sterk was de tv-ploeg die opnamen kwam maken voor het kookprogramma The Taste of Life. Riny kijkt tevreden terug. "Mooi om eens mee te maken", zegt hij. "Het is ook goed dat oesterzwammen ruim aandacht krijgen. Onbekend maakt onbemind. Dat geldt zeker voor oesterzwammen. Zo'n programma brengt ons product op een mooie manier onder de aandacht. Gemiddeld kijken 300.000 mensen naar het tv-programma."

Nieuwe uitdaging

Riny is in 2002 begonnen met het kweken van oesterzwammen. Daarvoor kweekte hij champignons. "Het was echter steeds moeilijker om daarmee een boterham te verdienen", zegt hij. "Van de andere kant was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Het mooie aan oesterzwammen vind ik de natuurlijke teelt. Het stropakket waarop de oesterzwammen groeien is een zeer natuurlijke voedingsbodem. Het geeft de oesterzwam zijn specifieke smaak."

In tagliatelli

Riny eet ze zelf ook graag. Het liefst in de tagliatelli. Eerst de oesterzwammen in reepjes snijden daarna bakken in spekvet (dat geeft wat meer smaak aan de oesterzwammen) dan black tiger scampi's toevoegen en wat knoflook, Parmezaanse kaas en pesto van Provençaalse kruiden. "Als je dit serveert met wat geroosterde pijnboompitten heb je een heerlijke maaltijd. Voor de finishing touch kun je nog wat verse truffel er over heen schaven. Heerlijk."

12 maart 16.35 uur

De uitzending van a.s vrijdag is te zien op RTL 4 en duurt van 16.35 uur tot 17.05 uur. Maandag 15 maart wordt het programma herhaald om 14.30 uur, ook op RTL4. De uitzending is bovendien terug te zien op de website van het kookprogramma.
Publicatiedatum: