Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse discounter Penny optimaliseert logistiek

Tholen - De Duitse discounter met een omzet van meer dan 6 miljard en één van de grotere levensmiddelendistributeurs in Duitsland heeft op 15 januari met het nieuw te bouwen districenter in Keulen de top bereikt van het 31.000 vierkante meter groot gebouw. Het 48 miljoen kostende magazijn moet in het tweede kwartaal klaar zijn en zal dan een van de meest moderne landelijke magazijnen zijn. Het zal met 250 extra gecreëerde arbeidsplaatsen de ruim 160 PENNY winkels in de regio gaan beleveren.

Volgens Armin Rehberg, algemeen directeur van de REWE-groep is er met de nieuwbouw een mijlpaal bereikt in Keulen, omdat het een van de modernste en beste logistieke centra is van de Duitse levensmiddelenhandel, alle processen verlopen sneller, efficiënter en ook voor het milieu is het beter. PENNY zal snel groeien, niet alleen door de integratie van de 328 PLUS markten, maar wil zelf ook nog 220 nieuwe winkels openen in 2010.

Volgens het hoofd logistiek kunnen door de extra capaciteit van het magazijn kosten bespaard worden, het sortiment uitgebreid en synergie behaald worden tussen de andere districentra in het land. 

PENNY is met meer dan 300 filialen marktleider in het Roergebied. Naast prijsstelling is ook de service en klantvriendelijkheid erg belangrijk. De winkels zijn geopend van ’s morgens 7 tot 8 uur ‘s avonds en kunnen nu na sluitingstijd met de verbeterde logistiek snel beleverd worden, vooral omdat de komende maanden het aantal filialen zal stijgen tot 350, aldus Andreas Kondziella, regiomanager van PENNY.