Paddenstoelensector vernieuwt

Bedrijven uit de paddenstoelenketen investeren fors in vernieuwing, ondanks de lage prijzen. Met elkaar spaarden ze met hun investeringen ruim € 500.000 aan gratis 'innovatiemiles' bij het project Champ2Champ. Champ2Champ startte in juli, op initiatief van de LTO-vakgroep Paddenstoelen. Doel ervan is versterking van de marktkracht van de Nederlandse paddenstoelenketen.

Ondernemers die innoveren krijgen in ruil voor hun eigen inzet innovatiemiles. Ze kunnen die besteden aan externe onderzoekers of adviseurs die antwoord geven op vragen die ontstaan bij de innovatie. Het ministerie van LNV steekt maximaal € 3 miljoen in het project. Dat bedrag wordt bereikt als de sector hetzelfde bedrag investeert.

Eerste tranche

Zeventien bedrijven meldden zich voor de eerste tranche. Van 3 zijn inmiddels financiële verzoeken gehonoreerd. Daarnaast zijn 4 bedrijven bezig met de voorbereiding van een verzoek voor uitvoering in 2010. Vast onderdeel van het traject is dat de bedrijven elkaars initiatieven voorleggen. Dat biedt kansen voor samenwerking. Volgens projectleider Henny van Gurp van ZLTO Projecten is het gebrek aan samenwerking nu het manco van de sector.

Bron: ZLTO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven