Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geheimhouding stukken Agriport 2 onzin

De raadsleden van Wieringermeer mogen niets vertellen over de inhoud van de stukken die betrekking hebben op de herziene exploitatieovereenkomst Agriport 2. De gemeenteraad ging er afgelopen donderdag mee akkoord dat de stukken geheim blijven.
 
Auke Stielstra (Onafhankelijk Wieringermeer) was het er niet mee eens. Hij liet weten er grote moeite mee te hebben dat de stukken onder de geheimhoudingsplicht vallen. "Ik vind het een vreemde zaak. Het gaat om onderhandelingen tussen de gemeente en de projectontwikkelaar. We hebben het dus over twee partijen: er kan zich geen derde partij in de onderhandelingen mengen. Ik zie daarom niet in hoe de projectontwikkelaar schade kan lijden, als er geen geheimhouding zou zijn."
 
Ook Dorien Sybenga (Progressief Wieringermeer) meende dat geheimhouding alleen dient te worden opgelegd als het strikt noodzakelijk is. Wethouder, Peter Ruijter legde uit dat de stukken vertrouwelijke gegevens van de ontwikkelaar bevatten. En dat het niet de bedoeling is dat die op straat komen te liggen. "Het is heel gebruikelijk dat in dergelijke gevallen om geheimhouding wordt gevraagd: Het is niet de bedoeling dat deze vertrouwelijke gegevens door derden zijn in te zien. " 
 
Bron: Wieringermeerbode
Publicatiedatum: