Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lies den Ouden van Liedo:

"Rustige markt voor knolselderij"



Tholen - De afzet van knolselderij verloopt erg rustig. De verkopen aan de industrie liggen volgens Lies den Ouden van Liedo uit Roosendaal zelfs nagenoeg stil. Bij de boer wordt 12 cent betaald en de "verkoop in de zak" bedraagt 25 cent. "Te weinig als je het kostenplaatje ziet", concludeert Lies. "Het is een magere kerst, vorig jaar was het knap drukker."



"Het seizoen is al moeilijk begonnen. In de knolselderij gaat praktisch alles weg voor export. Als in een land als Roemeniƫ het geld minder waard wordt, ligt de export ook zo goed als stil", legt Lies uit. Hoe in het nieuwe jaar de markt er uit zal zien, is volgens de handelaar moeilijk te voorspellen. "Bij de boeren is de stemming goed, omdat de oogst een stuk lager is, maar hoe de markt er uit zal zien is voor mij een raadsel. De markt wordt niet allereerst bepaald door het aanbod, maar door de vraag!"



Voor meer informatie:
Lies den Ouden
Liedo
Vijfhuizenberg 105A
Roosendaal
Telefoon: +31 653 563394
Fax: +31 165 563363
www.liedo.nl