Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
de aanraders

Groenten op de feesttafel

De feesttafel kan lekker gevuld worden op dit moment. Oesterzwammen hebben een vrij normale prijs voor de tijd van het jaar. Een goedkoper alternatief is dewitte champignon. Speciale champignons zijn eveneens te verkrijgen aan stevige prijzen: Pied bleu (paarse schijnridderzwam), shii-take, beukenzwam, champignon de paris,... Een alternatief en voordeliger idee voor veldsla zijn de slasoorten (eikenblad en lollo's) en kropsla. Met tomaten (koud of warm) geef je je bord een warme kleur.
Wanneer je iets exclusief op je bord wil, kan je zoeken naar hoppescheuten of crosnes (japanse andoornwortel) (zeer duur).

Het witloof is zeer goedkoop voor de tijd van het jaar. Een alternatief hierop is het duurdere roodloof. 

Andere aanraders deze week 

De aanvoer van kropsla verliep stabiel tot licht dalend. Normaal voor de tijd van het jaar. Zeker niet te duur! De aanvoer van serre-bloemkolen neemt toe. Prijzen zijn sterk gedaald. Trostomaten werden goedkoper. Zeer goedkoop voor de tijd van het jaar. De aanvoer van witte en rode kolen verloopt vrij stabiel. Prijzen zijn goedkoop. 

Duur of duurder geworden 

Beperkte aanvoer van chinese kool met duurdere prijzen. De aanvoer van prei is groot en prijzen zijn verdubbeld. Het aanbod van spruiten werd kleiner (omwille van vorst en sneeuw) met eveneens duurdere prijzen tot gevolg. De aanvoer van knolselder blijft stabiel. Prijzen zijn licht gestegen maar zeker niet duur. De slasoorten zijn duurder geworden omwille van gestegen vraag met de feestdagen. Ook de prijzen van veldsla zijn verdubbeld, maar normaal voor de tijd van het jaar. Prijzen van peterselie zijn op enkele dagen tijd verdubbeld, wat ook volgens de verwachtingen was. De prijzen van losse tomaten verliepen stijgend. Zoek naar de Belgische kwaliteit in de winkel. Savooien zijn zeldzaam omwille van oogstproblemen bij vorst, en bijgevolg duur. 

Fruit 

Alle appel- en perenvariëteiten zijn spotgoedkoop. 

bron: vlam.be
Publicatiedatum: