Tomaatzaad gezond alternatief voor aspirine

Tholen - Het zaad van tomaten wordt door onderzoekers gezien als een belangrijke component voor een lange levensduur en een gezond alternatief voor aspirine. De natuurlijke gel bevordert een goede bloedcirculatie en gaat stolling tegen volgens het onderzoek.

De gel die kleur- en smaakloos is kan worden toegevoegd aan levensmiddelen, zonder de oorspronkelijke eigenschappen te verliezen, zo hebben Britse onderzoekers ontdekt. De gel is gepatenteerd als Fruitflow en wordt al aan vruchtensappen toegevoegd, naar andere toepassingen in levensmiddelen wordt onderzoek gedaan. Gezondheidsinstanties van de EU hebben aanvaard dat de gel de doorbloeding verbetert en hebben het gebruik van dergelijke claims op de verpakking goedgekeurd.

Momenteel nemen miljoenen mensen dagelijks een kleine dosis aspirine in om de doorbloeding te verbeteren, met kans op bijwerkingen zoals maagbloedingen en maagzweren. Fruitflow is volgens prof, Asim Dutta-Roy van het Rowett instituut in Aberdeen, die zijn ontdekking deed tijdens onderzoek naar de voordelen van een mediterraan dieet, een goed natuurlijk alternatief voor aspirine en zijn er nog geen bijwerkingen aangetoond.

Uit onderzoek blijkt dat een betere bloed doorvoer 3 uur na inname merkbaar is en de werking duurt 18 uur, wat het ideaal maakt voor dagelijks gebruik.
Momenteel wordt Fruitflow toegevoegd aan Sirco, verkrijgbaar bij Waitrose en enkele natuur gezondheidswinkels.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven