Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vergelijkend onderzoek testmethodes op E. coli op bladgroenten

Tholen - Onderzoekers van het Davis instituut in Californië hebben onlangs de praktische toepassing van vier verschillende tests geëvalueerd om te kijken wat de beste methode was om snel de E. coli-bacterie te lokaliseren. Het doel was om de beperkingen en sterke punten te benoemen binnen de normen en protocollen waaraan handelaars en verwerkers moeten voldoen.

De vier snelle test “kits” die werden vergeleken, nadat de onderzoekers negen soorten verse bladgroenten met de E. coli-bacterie hadden geënt, waren de Neogen Reveal, SDI Rapidchek, Biocontrole GDS O 157 en de Qualicon BAX O 157. Volgens de wetenschappers waren twee dingen belangrijk, ten eerde de juiste omstandigheden en ten tweede de tijdsduur.

De tests die gebruik maakten van de Polymere Chain Reaction (PCR) methode waren het meest effectief en consistent om in de kortste tijd deze specifieke pathogene ziekteverwekkers in de bladgroentes aan te tonen. Maar plantenwetenschapper Trevor Suslow zegt dat ze ook gevoelig zijn voor het produceren van negatieve uitslagen bij een te beperkte tijdsduur en bij roodkleurige bladgroenten, en dan kunnen ziekteverwekkers worden gemist, vooral bij gekoelde opslag, omdat de bacteriën nog niet de kans hebben gehad uit te groeien tot een kritische omvang.
Het onderzoek toont ook de noodzaak aan om meer gevoelige methoden voor het opsporen van pathogenen te ontwikkelen.