Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Finse teler Tuomo Rautianen:

"Ook in de dure winterperiode vraag naar binnenlandse biologische productie"

Tholen - De Finse teler Tuomo Rautianen teelt tomaten en sla op biologische wijze. Zijn kassen worden verwarmd door de nabijgelegen elektriciteitscentrale en de assimilatielampen staan tegenwoordig zestien uur per dag aan. Hoewel het de afgelopen weken flink vroor in Finland, is de koude geen probleem voor de teelt.



Maar hoe natuurlijk is het om biologisch te telen onder deze voorwaarden? "Het feit is dat wij leven en bestaan onder de regels van de biologische productie", vertelt Rautianen. "We proberen het gebruik van groeilicht te beperken en de Finse Autoriteit voor voedselveiligheid houdt toezicht op ons."



"De prijs van biologische producten is nu naar een recordhoogte gestegen, maar er is vraag naar", betoogt de teler. Nu de temperatuur gedaald is van 0 naar -20 graden, hebben we dubbele verwarmingskosten. De binnenlandse biologische tomaten kosten dan vier keer zoveel als de import-tomaten uit Spanje."
Publicatiedatum: