Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Harrie en Marianne Jansma: "Alles draait om paddenstoelen"

Oesterzwammentelers krijgen komend jaar restaurant en vijf appartementen

Een kookstudio, een camping, een kwekerij met oesterzwammen, shiitake en bundelzwammen én vanaf komend jaar een restaurant en vijf appartementen. Harrie en Marianne Jansma zijn echte plattelandsondernemers. Wat ooit begon als een oesterzwammenkwekerij met een minicamping is ondertussen uitgegroeid tot een flinke plattelandsonderneming. Dit voorjaar bouwen Harrie en Marianne een boerenschuur die dienst gaat doen als restaurant en bezoekerscentrum. "Ons bedrijf ligt aan de rand van de Loonse en Drunense duinen", zegt Harrie. "Natuurmonumenten en het IVN ontvangen er hun bezoekers. In het weekend doet de ruimte dienst als restaurant."Ook streekproducten

De basis van de gerechten in het restaurant zijn paddenstoelen. "Alles draait bij ons om paddenstoelen. Daarnaast serveren we streekproducten. Er zitten hier veel ondernemers in de buurt die producten maken van het eigen bedrijf. Wij passen die producten in, in onze gerechten." Het restaurant ontvangt in het weekend gasten. Die worden dan wel getrakteerd op een culinaire sensatie.

Exotische paddenstoelen

Marianne en Harrie zijn gespecialiseerd in exotische paddenstoelen. Ze hebben volgens de kwekers uit het Brabantse De Moer een zeer exclusieve smaak. De smaak ontstaat onder andere door het substraat waarop de paddenstoelen groeien. Oesterzwammen groeien op zacht hout. Shiitake en bundelzwammen groeien op hard hout. Harrie: "Vergelijk het met wijn in vaten van eikenhout. Het aroma van eik zit in de smaak vermengd. Zo is het ook met het substraat van paddenstoelen."

Bron: Oesterzwammen Nieuwsbrief
Publicatiedatum: