Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NV Regio Venlo versterkt band met haven Antwerpen

Een delegatie van Havenbedrijf Antwerpen heeft op 16 december een bezoek gebracht aan de regio Venlo. Beide partijen hebben afgesproken dat ze elkaars IT-havensystemen beter op elkaar afstemmen en dat ook de achterlandverbindingen per water en spoor worden verbeterd. Voor Antwerpen is de regio Venlo van strategisch belang. Veel goederen die in Antwerpen aan land komen, gaan over de snelweg of over het water naar de regio Venlo en worden na verwerking verder getransporteerd naar het Duitse Ruhrgebied, of via Duisburg verder Europa en Oost-Europa in. Voor tal van Noord-Limburgse bedrijven is Antwerpen een belangrijke exporthaven

Het berichtenverkeer kan slimmer georganiseerd worden en dat willen de partijen samen gefaseerd gaan aanpakken. Vanuit de regio zijn al wekelijks verbindingen over water vanuit Wanssum. Met de ingebruikneming van de barge terminal in Venlo wordt de overslagfunctie van de regio Noord-Limburg voor de mainports nog verder versterkt.

De NV Regio Venlo wil de betrouwbaarheid en de aaneenschakeling van logistieke stromen naar het achterland verbeteren. Om dat te verbeteren is het van belang de intermodale diensten, zowel via spoor als binnenwater, tussen Antwerpen en de regio Venlo te optimaliseren.

De NV Regio Venlo wil ook de samenwerking van de regio Venlo met de mainports van Amsterdam, Duisburg en Rotterdam verder intensiveren. "Met Duisburg, Amsterdam en Rotterdam worden ook gesprekken gevoerd. Met Rotterdam moet er bijvoorbeeld een betere aansluiting komen op het port community systeem van de havenstad.

Bron: NV Regio Venlo
Publicatiedatum: