Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beperkte aankomsten/verladingen in grote containerterminals

Problemen in havens door slechte weersomstandigheden

Tholen - Het winterse weer zorgt niet alleen voor problemen op de weg maar ook in de Rotterdamse haven heeft men last van de sneeuw. Jeroen van der Geest, Operations manager van Seabrex, vertelt maandagmiddag dat dat de aanvoer van containers nagenoeg stil ligt. "Ook de openbare wegen nabij de grote containerterminals zijn niet of slecht begaanbaar."

Een woordvoerder van ECT geeft aan wel te draaien maar niet volledig. "We proberen met man en macht de containerterminals sneeuwvrij te krijgen zodat we open kunnen maar dat valt niet mee." Het is volgens hem dan ook mogelijk dat de aanvoer van producten enige vertraging oplevert.

De terminal van APM Terminals aan de Coloradoweg was maandagmiddag gesloten. APM Terminals stuurde een persbericht naar de klanten om hen te informeren over de situatie waarin o.a. het volgende werd vermeld: "Om de veiligheid van onze carrier-chauffeurs en van alle bezoekende klanten op de terminal te garanderenen tevens om schade aan materieel danwel containers te voorkomen, is degehele operatie als gevolg hiervan nog steeds stilgelegd. Wijbetreuren de huidige situatie ten zeerste en bieden ons excuus aan voorde overlast die dit mogelijk voor u met zich meebrengt."

Dinsdagmorgen maakt APM Terminals bekend weer gedeeltelijk open te zijn. De terminal is niet te bereiken via de normale weg maar wel via de bufferzone. APM Terminals verwacht vandaag vanaf 13.00 uur volledig operationeel te zijn.