Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik zie grote schoonheid in die bonkige vormen van groenten"

Knollen in uw kerstboom

Wat dacht u van een koolraap, suikerbiet of aardpeer in de kerstboom? De Nederlandse ontwerpster Maaike Roozenburg ontwierp kerstballen in de vorm van porseleinen knollen. "Ik wilde een eerbetoon maken aan de Hollandse grond”, zegt Roozenburg. “Daarom wilde ik er pronkobjecten van maken. En omdat ik de kerstbal het mooiste pronkobject vind dat er bestaat, besloot ik er kerstballen van te maken.""Tegenwoordig vinden we die groenten niet meer sexy, maar ik zie grote schoonheid in die bonkige vormen. De knollen hebben iets eerlijks, en ze vertellen veel over de Hollandse bodem waarin ze groeien. Het zijn echte Hollandse jongens en meisjes."

Hollandsche Knollen bestaat uit 24 sneeuwwitte exemplaren. Elk exemplaar, groot of klein, is voorzien van een kroontje waarmee de ‘bal’ opgehangen kan worden in de boom. In een geschenkverpakking van vier kleine, drie grotere, of één reuze-exemplaar zijn ze voor 125 euro te koop bij de Nederlandse Gallery Moooi
Publicatiedatum: